Fudbalski turnir “Stevan Vilotić Ćele” održava se od 22. do 26. septembra u Subotici, Senti i Kuli

Memorijalni fudbalski turnir “Stevan Vilotić Ćele” za omladince do 19 godina, održaće se po 28. put od 22. do 26. septembra. Utakmice će se igrati u Kuli, Senti i u Subotici, a pored Srbije učestvovaće i reprezentacije Finske, Portugala i Francuske.

Prvi dan turnira je četvrtak, 22. septembar, kada će se na Gradskom stadionu u Subotici od 17 časova igrati utakmice između ekipe Srbije i Finske, dok će se u Senti sastati ekipe Portugala i Francuske. U subotu, 24. septembra utakmice će se igrati u Kuli, gde će se od 16 časova sastati Srbija i Portugal, a u Senti Francuska i Finska. Poslednjeg dana turnira u ponedeljak, 26. septembra, ekipe Finske i Portugala odmeriće snage u Kuli, u utakmici koja se igra od 15 časova, a od 17 časova na Gradskom stadionu igraće ekipe Srbije i Francuske, nakon čega će biti upriličena dodela pehara i priznanja za najbolje pojedince.

“Mislim da je ove godine turnir izuzetno kvalitetan, izuzetno mi je drago što je Fudbalski savez Srbije prepoznao partnere u Sportskom savezu i Gradu Subotici, pošto znamo da je idejni tvorac turnira Ivica Kajdoči, koji se pre mnogo godina sa Miljanom Miljanićem dogovorio o održavanju ovog turnira, kako bi se se sačuvala uspomena na jednog izuzetnog sportskog radnika koji se bavio treniranjem mlađih selekcija i sa kojima je postizao odlične rezultate. Za proteklih 27 godina, kroz ovaj turnir su prošli brojni sjajni fudbaleri, koji su posle imali izuzetne i bogate karijere”, istakao je Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

“Ovaj turnir je jedan od onih sa najdužim stažom, kada je reč o prijateljskim međunarodnim fudbalskim turnirima u Evropi. Veoma je interesantan, možda jedan od najjačih ove godine, a sa mini kvalifikacionim turnirima koji očekuju sve ekipe spada i u najjače u Evropi. Ja pozivam ovom prilikom gledaoce da dođu na stadione i pogledaju utakmice, jer biće tu mnogo mladih igrača, budućih asova koje ćemo sigurno pratiti u narednom periodu”, rekao je Pavle Simić, tim menadžer selekcije U19.

“Imamo fenomenalne učesnike, dve elitne reprezentacije i mislim da nas očekuje pre svega dobar fudbal. Mi ćemo se truditi da se predstavimo u najboljem svetlu, da igramo jedan atraktivan i ofanzivan fudbal i ono što je za nas najvažnije, posebno za ovu generaciju, ovo je početak priprema za kvalifikacione turnire, naš cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo i nastavimo dalje ka Svetskom takmičenju. To je jedna generacija koja je izuzetno talentovana, međutim na ovom turniru uvek krećemo nešto novo i pre svega pravimo tim i mislim da nas očekuje blistavo vreme za ove naše momke”, naglasio je Jovan Damjanović, selektor reprezentacije Srbije U19.

“Menim kao i svim mojim saigračima je čast i privilegija što smo pozvani za reprezentaciju Srbije na turniru kao što je ovaj i svi smo jedva čekali da dođemo i igramo, baš zbog toga što je po kvalitetu ekipa mnogo bolji nego prošle godine. Uvek idemo na najviše, spremni smo da osvojimo ovaj turnir, nadamo se da će publika uživati, jer znam da mi hoćemo”, rekao je Marko Lazetić, reprezentativac Srbije.