Aleksandr Keržakov stigao u FK Spartak Ždrepčeva krv

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv, predstavio je novog trenera Aleksandra Keržakova, koji je nasledio Milana Milanovića. Novog trenera predstavio je predsednik kluba Nikola Simović.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da angažujemo jedno takvo veliko fudbalsko ime koje će nas predvoditi na klupi i mislim da je to jako dobro za Spartak. Imao je odličnu fudbalsku karijeru i mislim da će mu u tom pravcu ići i trenerska. Bio je selektor tri uzrasta mlađih selekcija Rusije, U17, U18 i U19, zatim je vodio dve ekipe u Rusiji, a u proteklom periodu je bio na Kipru. Mislim da ima veliki trenerski potencijal i želim mu da nadmaši svoju igračku karijeru. Ugovor je potpisan na jednu plus jednu godinu i siguran sam da ćemo u narednom periodu ostvarivati puno bolje rezultate“, naglasio je Simović koji se dotakao i ciljeva u narednoj sezoni. Cilj u novoj takmičarskoj sezoni nam je da budemo u plej ofu, u kojem Spartak kao klub mora da igra po svojoj tradiciji i statusu. Mi igramo u ovoj ligi već 14 godina u nizu i mislim da zaslužujemo da se nađemo u prvih osam, što ćemo morati da pokažemo i na terenu. Čeka nas pakleni posao u prelaznom roku, gde moramo da se pojačamo kako bi ekipa mogla da ostvari zacrtane ciljeve.

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski, istakao je da u novom šefu struke vidi osobu koja ima želju, snagu i volju da Spartak dovede tamo gde treba da bude, dodajući da zajedno sa njim klub dogovara nova pojačanja. Dunđerski smatra da će novi šef uneti neke novine koje su dobre za Spartak, ali i za srpski fudbal.

Novi šef struke Aleksandr Keržakov, zahvalio se na ukazanom poverenju. Zahvaljujem se na kvalitetnom i toplom prijemu za mene i moje saradnike. Puno sam čuo o istoriji kluba i renomeu koji ima Spartak i slažem se sa rukovodstvom kako bi trebao klub i ekipa da se razvijaju u narednom periodu. Potrudiću se da Spartak igra intertesantan fudbal, a samim tim će i rezultati doći. Moji pomoćnici i ja se osećamo izuzetno prijatno u Subotici i još jednom se zahvaljujemo na podršci.