Aleksandr Keržakov je novi šef stručnog štaba FK Spartak Ždrepčeva krv

Nakon što sa dosadašnjim šefom stručnog Milanom Milanovićem FK Spartak Ždrepčeva krv nije postigao dogovor oko nastavka saradnje, izvesno je da će njegovo mesto u narednoj takmičarskoj sezoni zauzeti ruski fudbaler Aleksandr Keržakov.

Prema pisanju pojedinih medija, posao je već dogovoren i sredinom nedelje biće ozvaničen dolazak bivšeg kapitena Zenita i reprezentacije Rusije u subotički klub. Takođe, najavljeno je i značajno jačanje stručnog štaba, a zajedno sa Keržakovom, put Srbije trebalo bi da krenu barem još dvojica trenera iz Rusije. Legendarni četrdesetjednogodišnji fudbaler je poslednjih godina aktivan kao trener, posle stažiranja u ruskom savezu, gde je vodio mlađe reprezentativne selekcije, sedeo je na klupama drugoligaša Toma i Nižnjeg, a proletos je vodio kiparsku Karmiotisu. Čuveni napadač je posle Zenita u kojem je ostavio najdublji trag igrao za Sevilju, moskovski Dinamo i Cirih, a dres reprezentacije Rusije oblačio je 91 put i postigao 30 golova.

Povodom okončanja saradnje sa Milanom Milanovićem, oglasio se predsednik FK Spartak Ždrepčeva krv Nikola Simović. „Milan Milanović je izvanredan trener i čovek, znali smo to i kada je dolazio na klupu našeg kluba, a to je i dokazao rezultatima koje je postigao sa Spartakom u ovom kratkom periodu. Ovim putem mu se zahvaljujem na svemu što je učinio za naš klub. Preuzeo je ekipu u teškom momentu, ali je uspeo da ostvari cilj – opstanak u ligi. Ipak, nismo uspeli da postignemo dogovor oko nastavka saradnje, rastajemo se u dobrim odnosima, a ja mu želim puno sreće i uspeha u daljoj karijeri“.