Stevan Bakić na čelu subotičkog Gradskog odbora

Na trećoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica jednoglasnom odlukom prisutnih 143 delegata, za predsednika Gradskog odbora izabran je Stevan Bakić. Izbornoj skupštini, koja je počela minutom ćutanja za tragično nastradale u beogradskoj školi i Mladenovcu, prisustvovali su koordinator za Severnobački okrug ispred Izvršnog odbora Dragan Popović i pomoćnik koordinatora Bruno Kilić, dosadašnji poverenici GrO SNS Robert Balko Mačai i Bojan Šoralov, republički i pokrajinski poslanici, članovi Gradskog odbora i brojni drugi gosti.

Nakon podnošenja izveštaja Nikole Miloševića u ime Verifikacione, i Nemanje Golubovića u ime Izborne komisije, konastatovano je da je pristigla samo jedna kandidatura i da su svi delegati jednoglasno podržali Stevana Bakića za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Subotici.

Po proglašenju izbornih rezultata prisutnim delegatima i gostima obratio se Stevan Bakić, novoizabrani predsednik Gradskog odbora Subotica, koji se zahvalio na podršci i istakao da će potpredsednici Gradskog odbora biti izabrani na sledećoj sednici tog organa, a za sekretara Gradskog odbora predložio je Aleksandra Medakovića, što je jednoglasno prihvaćeno. U svom veoma emotivnom obraćanju Bakić je rekao da je u Srpskoj naprednoj stranci upoznao mnogo dobrih ljudi te stranku doživljava kao svoju drugu porodicu. Bakić je dodao da je prvi ključni razlog dobrih rezultata u Subotici politika mira i stabilnosti koju mudro i državnički vodi predsednik Aleksandar Vučić. Ta politika, podvukao je, napravila je ambijent u kojem mi možemo da planiramo, projektujemo i realizujemo investicije.

Drugi ključni razlog su ogromna sredstva uložena u grad sa viših nivoa vlasti, Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije, i to od 2016. pa do danas. Nijedna vlast nije toliko sredstava dala gradu Subotici kao Srpska napredna stranka. Treći ključni razlog je, kaže Bakić, finansijska stabilnost gradskog budžeta i izmirene sve obaveze, bez dugovanja i sa dovoljnom količinom sredstava na računu.

Zato treba da budete ponosni – ponosni na svoj gradski odbor, ponosni na svoju Srpsku naprednu stranku, ponosni na svog predsednika Aleksandra Vučića, ponosni na svoju Srbiju rekao je Bakić, i posebno naglasio: Nalazimo se u teškim vremenina, veliki je pritisak na našeg predsednika, veliki je pritisak na našu Srbiju. Svaki dan će biti teži nego prethodni. Moramo biti jedinstveni, moramo biti složni. Nikada nam nije potrebnije jedinstvo nego sada. Ja znam – kad je najveći pritisak, mi smo najbolji. Veliki nas izazovi očekuju. Već prvi je 26. maja u Beogradu, veliki narodni skup, skup nade za Srbiju, za poštenu i čestitu Srbiju, za pravdoljubivu Srbiju, za slobodarsku Srbiju. Zato želimo da pokažemo 26. maja u Beogradu svu našu snagu svima što žele da destabilizuju našu Srbiju. Nećemo im dati, odbranićemo Srbiju. Odbranićemo naše Kosovo i Metohiju, poručio je Bakić i na kraju svog izlaganja zahvalio svim članovima Srpske napredne stranke koji su sproveli kompletnu izbornu proceduru u svim mesnim odborima na dostojanstven i demokratski način, bez ijednog incidenta, bez ijedne rasprave, bez ijedne zamerke.

Ponosan sam na vas što smo pokazali nivo, što smo pokazali dostojanstvo i to je najveća pobeda ovih izbora, naglasio je na kraju.