Narodni pokret Srbije u Subotici o novoizgrađenom akva parku na Paliću

Saopštenje za javnost gradske organizacije Narodnog pokreta Srbije u Subotici, prenosimo u celosti:
„Novoizgrađeni akva park na Paliću, čija cena doseže astronomskih 16 miliona evra, je konačno otvoren.
Nakon šest nauspešnih otvaranja, ovo čudo moderne arhitekture otvara se sa samo dva tobogana – jednim za odrasle i jednim za decu. Postavljamo pitanje Valeriji Denč, direktorici „Park Palića“, zar je to najmoderniji akva park u regionu? Kako vas nije sramota?
Ulaznica za odrasle košta 900 dinara i u to nije uračunato korišćenje spa centra. Dok na primer, samo 30km od Subotice, postoji Moraholom, koji svojim sugrađanima obezbeđuje korišćenje 14 zatvorenih bazena po ceni manjoj od 700 dinara. Ovo je van svake zdrave pameti.
Pitamo se gde je nestala milijarda i 800 miliona dinara iz budžeta? Pored toga što su građani finansirali izgradnju ovog kompleksa, oni nastavljaju da plaćaju ulaznice i generišu profit privatnoj firmi bez ikakve naznake da će se ovaj projekat ikada isplatiti.
Kad tad, neko će za ovo da odgovara. Koliko je samo novca izgubljeno zbog propuštenih letnjih sezona zbog neopravdanog pomeranja rokova? Koliko je novca pronevereno tokom izgradnje akva parka?
Pozivamo nadležne da ispitaju da li je bilo koruptivnih radnji tokom izgradnje ovog kompleksa, dok u najmanju ruku, imamo najnesposobnije rukovodstvo grada u istoriji Subotice.“