U Subotici zvanično otvoren Skill Up projekat

U samom srcu digitalnog razvoja, u Subotici, Skill Up projekat je zvanično otvoren, obećavajući mladima priliku da zaronе u brzo rastući svet informacionih tehnologija i preduzetništva. Projekat organizuje AIESEC organizacija, najveća studentska organizacija vođena od strane mladih, a za cilj ima osnaživanje budućih lidera u IT sektoru.

Skill Up predstavlja inovativni pristup obrazovanju kroz praktičan rad sa inostranim volonterima, kroz koje učesnici ne samo što stiču praktično iskustvo, već i imaju priliku i da se upoznaju sa načinom života i državom iz koje dolaze sami volonteri. Ove godine, to su volonteri iz Turske koji će aktivno učestvovati na projektu i predstavljati svoju naciju, svoju kulturu i time ukazati na važnost međunarodnog razumevanja i poštovanja.

Kroz sam projekat želimo da kreiramo platformu kroz koju ćemo ohrabiti mlade da postanu lideri, da razvijaju sopstveni potencijal, učestvuju u timskom radu a isto tako i steknu praktično iskustvo koje će im značiti u budućnosti, ističe Jovan Maksimović Popov, jedan od organizatora projekta Skill Up dodajući da mladi nisu samo budućnost, već i sadašnjost.  Skill Up će im pružiti alate da otpočnu graditi svoje snove i menjati svet oko sebe. Na projektu će učestvovati profesori, mentori i predavači sa dugoročnim iskustvom u oblasti IT-ja i preduzetništva.

Želim još jednom da se zahvalim svim mentorima i predavačima koji će aktivno učestvovati i doprinositi ovom projektu, sa ciljem da  Suboticu učinimo boljim mestom za napredak i profesionalni razvoj mladih. Oblikujemo našu budućnost, podstičemo mlade i pokrećemo dugoročne promene,  naglasio je Maksimović Popov. Projekat se ne ograničava samo na tehničke veštine a naglasak je i na razvoju preduzetničkog duha. Učenici će imati priliku da sarađuju, razvijaju timsku dinamiku i stvaraju inovativne ideje koje odražavaju njihovu viziju budućnosti. Pored Jovana tu su i članovi u tima za dolazeće prakse koji su najviše učestvovali u organizaciji samog projekta, Milena Kostadinović i Nataša Curnović. Ovaj tim je ove godine učestvovao u organizaciji i pripremi samog projekta, na kojem učestvuju đaci srednjih škola Subotice. Svečano otvaranje je okupilo predstavnike obrazovnih institucija, IT stručnjake i entuzijastične učenike, stvarajući atmosferu uzbuđenja i motivacije. Projekat je zvanično otvoren u amfiteatru na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *