Dan otvorenih vrata u OŠ “Ivan Milutinović”

U Osnovnoj školi “Ivan Mulutinović” održana je manifestacija “Dan otvorenih vrata”, u okviru koje su organizovane radionice kako bi se budući prvaci upoznali sa radom u školi, učiteljicama i samom zgradom škole.

Osmišljene su muzička, likovna i radionica za eksperimentisanje, u kojima su se deca upoznala sa ritmičkim i muzičkim instrumentima, izrađivali interesantne kape od raznog materijala na temu proleća, dok su u radionici pod nazivom “Hokus-pokus” otkrivali šta je to čarobno mastilo i učestvovali u raznim eksperimentima.

“Cilj ove manifestacije je da deci približimo školu, da nemaju strah, da se lepo osećaju, upoznaju učiteljice koje ih očekuju i da zapravo razbiju te predrasude o prvom danu i da steknu utisak da škola nije tako strašna. Ove radionice su dobre zato što dolaze sa roditeljima, a ako nešto i zaškripi imaju njihovu podršku. Roditelji su ovde uglavnom u pozadini, a deca rade sve. U početku ide malo stidljivo, ali posle se deca otvaraju i počinju da rade samostalno. Do sada su se ove radionice pokazale kao veoma dobra prilika da se mališani upoznaju sa našom školom”, kaže učiteljica Ana Kovač.

Do kraja marta biće održana i radionica namenjena roditeljima, na kojoj će dobiti sve neophodne informacije o pripremi za predstojeći upis koji počinje 01. aprila.