UG Klara i Rosa od septembra počinje s novim radionicama namenjenim mladima

Udruženje Klara i Rosa od septembra pokreće nove radionice namenjene mladima od 10 do 15 godina, koje će se održavati u prostorijama Udruženja (Šandora Petefija 15). U radu će se koristi dramske metode, glumačke vežbe, igre, improvizacija, kreativno pisanje, razgovor, posmatranje i analiza, kao i pričanje priča.

Susreti će se odvijati dva puta nedeljno, u trajanju od 90 minuta, a prvo okupljanje je zakazano za utorak, 5. septembar, u 19 časova.

„U brzom, površnom i takmičarskom svetu važno je stvoriti siguran prostor da mladi polako, posvećeno i bez straha od greške istražuju, misle, osećaju i stvaraju. Pozivamo sve one koji su stidljivi, dekoncentrisani, nesigurni, previše pred ekranom, nezainteresovani ili one koji osećaju ovo kao poziv, da nam se pridruže na zajedničkom putovanju u mašti, saznavanju i saosećanju.“- objašnjavaju iz Udruženja.

Kreatorka radionica je Gordana Vukov Ciganjik, diplomirana glumica, kulturna radnica i aktivistkinja. Obučavana je u oblasti razvojnog pokreta, telesne psihoterapije i vodila je brojne radionice za različite starosne i ciljne grupe.

„Tokom gradionica ćemo se baviti izgradnjom grupe i poveranja u grupi, upoznavanjem sebe ali i drugih članova, izražavanjem kroz pokret, ples, glas, govor, tekst, crtež, video ili audio format, razvojem koordinacije, imaginacije, pažnje i koncentracije i osnaživanjem deteta i razvojem kritičkog mišljenja.“ – kaže kreatorka radionica.

Za više informacija o članarinama i programu, kao i za prijavu učešća na radionicama dostupan je kontakt: klarairosa@gmail.com