Violinista Stefan Milenković nastupiće 03. septembra u Subotici

Subotički simfonijski orkestar će 03. septembra održati tradicionalni koncert povodom Dana grada, a solista ove značajne manifestacije biće jedan od najboljih violinista na svetu Stefan Milenković.

Na programu će se naći biseri klasične muzike, dela kompozitora Paganinija, Sarasatea, Wieniawskog, Čajkovskog, Bizea, Rosinija, a orkestrom će dirigovati maestro Mikica Jevtić. “Koncert će se održati u subotu, 03. septembra  sa početkom u 21 čas na trgu u centru grada. Srdačno pozivamo sve zainteresovane”, kaže Miloš Nikolić umetnički direktor Subotičkog simfonijskog orkestra.

Stefan Milenković rođen je 1977. u Beogradu, gde je i diplomirao na Univerzitetu umetnosti. Studiranje nastavlja u školi Džulijard u Njujorku, gde je od 2003. i predavao. Dobitnik je velikog broja nagrada na takmičenjima – Jaroslav Kozian International Violin Competition, International Paganini Competition, Yehudi Menuhin Competition, Queen Elisabeth Music Competition, Umetnik Veka (2002), Najhumanija Osoba (2003) i Brend ličnost godine (2010).

Nagrađen je ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena 2021. godine. Do sada je izdao četiri komercijalna albuma za italijansku kuću Dynamic, a snimio je i brojna izdanja za srpsku kuću PGP. Nedavna CD izdanja uključuju premijerno snimanje Vitorio Đaninijevog klavirskog trija i klavirskog kvinteta sa učesnicima Mančester festivala kamerne muzike. Trenutno je umetnički direktor Nove sale i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.