„Vetar sa Pirineja“ Milene Sekulić Odalović predstavljen subotičkoj publici

Milena Sekulić Odalović , profesor srpskog jezika, dikerktor škole i književnica, dobitnica nagrade Beogradski pobednik za književni rad i član Udrženja književnika Srbije promovisala je u četvrtak u čitaonici Gradske biblioteke svoju knjigu „Vetar sa Pirineja“.

 

Roman „Vetar sa Pirineja” smešten je u 1492. godinu u vreme inkvizicije u Španiji jer je to doba koje je oduvek privlačilo Milenu. Mislila sam da ću doći do mnogo više materijala, doktorskih studija odakle ću moći da saznam dosta toga ali materijala je zaista malo pa sam neke delove nadograđivala svojom imaginacijom.

Ono što je zanimljivo da je roman oslonjen na roman Marije Jurić Zagorke „Grička vještica“ a kako kaže Sekulić Odalović mnogi od nas su ušli u čitalačke vode baš uz ovu knjigu. Nekako ponesena time došla sam na misao zašto ne bih i ja tako nešto uradila. Kada sam počela shvatila sam da ću puno toga morati da istražujem i rad od predviđenih šest meseci produžio se na godinu i po. Čitajući „Vetar sa Pirineja“ upoznaćete ljude i predele srednjovekovne Španije, kroz nesvakidašnju priču o Mariji Luizi, devojci koja svojom dobrotom menja svet.

Ja se nadam da će knjiga biti preveden na španski jezik a već je predstavljen Jevrejskoj zajednici u Beogradu pa ćemo uskoro videti reakcije na isti, rekla je još Milena Sekulić Odalović.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *