Repertoar bioskopa Eurocinema

ANIMIRANI FILM: Želja / WISH – SINHRONIZOVANO!

Smeštena u magičnom carstvu Rosas, priča „Želja“ nas upoznaje sa Ašom, optimističnom devojkom britkog uma koja veoma brine o svojoj zajednici.

Raspored projekcija: 09  – 10. decembar od 11h

Cena karte: 300RSD

Žanr: animirani, komedija, avantura

Režiser: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Dužina trajanja: 1h32’

Država/Godina: USA/2023

Distribucija: MCF MegaCom Film

U trenutku kada se Aša okrene ka zvezdama kako bi zamislila želju ispred nje se pojavljuje nebeska sila, mala lopta bezgranične energije. Zajedno, one se suočavaju sa najstrašnijim neprijateljem. Kako bi spasili zajednicu dokazuju da volja jednog hrabrog ljudskog bića i magije zvezde mogu činiti čudesne stvari.

ANIMIRANI FILM: Pačija posla / MIGRATION – SINHRONIZOVANO!

Porodica Malard zapala je u kolotečinu.

Raspored projekcija: 07 – 13. decembar od 17h

Cena karte: 300RSD

 Žanr: animirani, komedija, avantura

Režiser: Benjamin Renner, Guylo Homsy

Dužina trajanja: 1h33’

Država/Godina: FRA, USA/2023

Distribucija: Taramount film

Dok je tata Mak srećan što svoju porodicu čuva na bezbednom mestu, na jezercetu u Novoj Engleskoj, mama Pem jako želi da razmrda stvari i sinu tinejdžeru Daksu i maloj ćerki Gven, pokaže ceo svet. Nakon što je na njihovo jezero sletela porodica pataka selica i ispričala im uzbudljive priče o dalekim mestima, Pem počinje da ubeđuje Meka da krenu na porodično putovanje preko Njujorka, sve do tropske Jamajke.

DOMAĆI FILM: ČUVARI FORMULE

U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.

Raspored projekcija: 07 – 10. decembar od 19h

Cena karte: 350RSD

 Žanr: drama, triler, istorijski

Režiser: Dragan Bjelogrlić

Dužina trajanja: 2h

Uloge:   Alexis Manenti, Radivoje Bukvić, Lionel Abelanski, Jérémie Laheurte, Olivier Barthélémy, Anne Serra, Predrag ‘Miki’ Manojlovic, Dragan Bjelogrlić, Jurij Drevenšek

Država/Godina: SRB, MKD, MNE/2023

Distribucija: ART VISTA d.o.o.

Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

FILM: 20 000 vrsta pčela / 20.000 especies de abejas

Raspored projekcija: 11 – 13. decembar od 19h

Cena karte: 300RSD

Žanr: drama

Režiser: Estibaliz Urresola Solaguren

Dužina trajanja: 2h8’

Uloge: Sofía Otero, Patricia López Arnaiz, Ane Gabarain, Itziar Lazkano, Sara Cózar

Država/Godina: ESP/2023

Distribucija: Five Stars Distribution

Film 20.000 vrsta pčela smešten je u prelepe predele baskijskog sela i prirode. Mlada glumica Sofia Otero ponela je iz Berlina Srebrnog medveda za najbolju ulogu deteta koje traga za identitetom u ranoj fazi svog detinjstva. Sjajno predstavljanje lika u ovom predivnom filmu potpomognuto je rediteljkinom odlukom da nam tek malo po malo otkriva njene strahove, nedoumice i pitanja zašto nije kao drugi dok joj majka pomaže da se izbori sa time i sama uhvaćena u ambivalentnosti nasleđa koje je ponela od roditelja. Kao što mnoštvo pčela doprinosi prirodnoj različitosti, ovo većinom žensko okruženje pokazuje mnoštvo načina na koje je moguće da se bude žena.

FILM: Kako se kresnuti / How to Have Sex

Tri tinejdžerke balansiraju seksualni život, alkohol i stara i nova prijateljstva tokom euforičnog raspusta na grčkom ostrvu poznatom po žurkama.

Raspored projekcija: 07 – 10. decembar od 21h

Cena karte: 300RSD

Žanr: drama

Režiser: Molly Manning Walker

Dužina trajanja: 1h31’

Uloge: Mia McKenna-Bruce, Shaun Thomas, Lara Peake, Enva Lewis, Samuel Bottomley

Država/Godina: GRE, GBR/2023

Distribucija: MCF MegaCom Film

Tara, Skaj i Em, planiraju svoje najbolje leto. U grčkom gradiću Malia nema čega nema. Piće, klubovi, dobra muzika i dobri tipovi su kao sastojci svih žurki nad žurkama. Tara ima dve misije, da se dobro zabavi i napokon da ima seks. Naime, jedina je u društvu koja “to” još uvek nije obavila.

Ova empatična i živa priča o prijateljstvu, mladoj seksualnosti i sazrevanju ovenčana je Nagradom Izvestan pogled u Kanu. Režirala ga je Moli Maning Volker koja je ove godine oduševila publiku i kao direktorka fotografije filma Buntovnica, jednog od nagrađenih ostvarenja na Sandens festivalu.

FILM: Tiha Noć / SILENT NIGHT

Ožalošćeni otac izvršava svoju dugo očekivanu osvetu protiv nemilosrdne bande koja mu je sina ubila na badnji dan.

Raspored projekcija: 11 – 13. decembar od 21h

Cena karte: 300RSD

Žanr: akcija

Režiser: John Woo

Dužina trajanja: 1h44’

Uloge: Joel Kinnaman, Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi

Država/Godina: USA/2023

Distribucija: Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

Ova napeta akcija legendarnog reditelja Džona Vua i producenta filma ‘Džon Vik donosi spektakularne akcijske scene, obećavajući neverovatnu napetost i uzbuđenje koje će vas držati prikovane za velika platna.

FILM: Crni Petak / Thanksgiving

Hoće li grad otkriti ubicu i preživeti praznike… ili će stanovnici postati gosti za njegovim sablasnim prazničnim stolom?

Raspored projekcija: 08 – 10. decembar od 23h

Cena karte: 300RSD

Žanr: horor, misterija, triler

Režiser: Eli Roth

Dužina trajanja: 1h47’

Uloge: Patrick Dempsey, Gina Gershon, Rick Hoffman, Milo Manheim, Addison Rae, Nell Verlaque

Država/Godina: USA/2023

Distribucija: CON FILM D.O.O.

 

Posle nereda koji su se tragično završili na Crni petak, tajnoviti ubica inspirisan praznikom Dan Zahvalnosti izvršava teror na mesto koje je osnovalo taj praznik. Otimajući stanovnike jednog po jednog, ono što počne kao nasumična ubistva iz osvete uskoro postaje deo većeg, podmuklog prazničnog plana.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *