Ovacije na premijeri predstave “Ne očajavajte nikad“

Mono melodrama, fenomenalna gluma i gromoglasni aplauzi, obeležili su još jedno premijerno veče u subotičkom Narodnom pozorištu gde su na sceni glumci srpske drame  uspešno dočarali Nušićev komad “Ne očajavajte nikad“, čiju režiju potpisuje Olja Đorđević.

Pored mnogobrojne publike, premijeri je prisustvovao i upravnik Beogradskog narodnog pozorišta, proslavljeni glumac Svetislav Goncić koji je nakon predstave iskazao veliko zadovoljstvo i pohvalio čitavu ekipu koja je učestvovala u stvaranju ove predstave.

Predstava „Ne očajavajte nikad“, kako je rekla rediteljka Olja Đorđević, nije toliko poznat  Nušićev komad ali poseduje izuzetnu građu i šalje odličnu poruku.

Tekst je slabije poznat jer je u jednom periodu bio i izgubljen a Nušić ga je pisao u teškom periodu života posle Prvog svetskog rata, u kojem je izgubio sina. Posle ovog događaja odlučio je da nikad ne piše komedije ali nakon odlaska u Francusku ubedili su ga prijatelji da ipak proba da napiše tekst koji ima dosta  manjkavosti jer ga je pisao čovek koji više nije imao životne radosti. Jedan od likova Gustav gine na Marni u Prvom svetskom ratu da bi se na kraju ispostavilo da on nije  mrtav što je negde verovatno bila i njegova želja, kada se uzme u obzir njegova životna priča, kaže rediteljka Đorđević dodajući da je predstavu morala da prilagodi jer je ista pravljena za francusku publiku, sa francuskim likovima gde se Nušić i nije nabolje snašao, jer ono što je najbolje poznavao bio je ipak naš mentalitet.

Publika je zaista uživala u sjajnoj Renesansnoj ekipi koja je, od početka do kraja, na potpuno neposredan način komunicirala sa njom. Nekoliko puta tokom predstave publika je bila očarana i gromoglasnim aplauzom je pozdravila odličnu glumu Ljubiše Ristovića, Ksenije Mitrović, Milana Vejnovića, Dimitrija Dinića, Zorana Bučevca, Vladimira Grbića, Jelenu Mihajlović, Kristinu Jakovljević i Gezu Kučeru, koji su imali još jednu rolu za pamćenje.