Premijera predstave “Ne mogu da živim bez muzike”

Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta, odigraće na sceni Jadran u utorak, 08. novembra sa početkom u 19:30 prvu premijeru u novoj pozorišnoj sezoni. Reč je o predstavi “Ne mogu da živim bez muzike” koju je režirao Laslo Šandor.

“Ovu predstavu je pre više od 40 godina odigrao ansambl na mađarskom jeziku, a u sadašnjoj verziji je jako interesantno to što skoro čitava postava glumaca igra u predstavi, što je posle epidemije Covid-19 zaista jako dobro, jer nismo svi zajedno bili tokom poslednje dve godine”, istakla je Petronela Kermeci, direktorica Drame na mađarskom jeziku.

“U verziji predstave koju ćemo videti na dan premijere, pored naših glumaca biće i muzičari na sceni koji će svirati mađarsku narodnu muziku, tako da će to biti jedna divna priča za našu publiku, koju naravno pozivamo da dođe u što većem broju”, rekao je Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta.

U predstavi igraju Zoltan Rokuš, Akoš Njari, Čaba Ralbovski, Natalia Vicei, Žuža Kalmar, Tamaš Hajdu, Kristian Budinčević, Hermina G. Erdelji, Dina Dedović Tomić, Žofia Mađar, Andor Kovač Nemeš, Petronela Kermeci, Monika Pešić i Atila Barat, dok muzički sastav čine Geza Kučera mlađi, Mate Biro, Norbert Cindel i Ferenc Čonka. Dramaturg je Rozi Brešćanski Boroš, koreografiju i odabir muzike uradio je Đerđ Virag, a dizajn svetla Zoltan Mezei.