Carinici u kesi sa patikama pronašli neprijavljenih 55 hiljada evra

Neprijavljeni novac koji putnici nose sa sobom, u iznosima većim od zakonski propisanih 10.000 evra, carinici svakodnevno otkrivaju na svim mogućim i nemogućim mestima.

Tako su i 21. avgusta 2022. godine na prelazu Horgoš, kesu sa 55.000 evra pronašli u unutrašnjosti patika spakovanih u prtljag. Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao “audi“ domaćih registarskih oznaka, kojim su ka Holandiji putovala trojica muškaraca. Osim što su na prelaz ušli preko zelenog kontrolnog prolaza, namenjenog onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnici su to dodatno i potvrdili u razgovoru sa carinikom.

Prilikom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u torbi koja se nalazila na zadnjem sedištu, pronađena je kesa sa nošenim patikama, u čijoj se unutrašnjosti nalazilo 55.500 evra. Kako su se putnici po otkrivanju prekršaja izjasnili da je novac zajednički, svakom ponaosob je vraćeno po 10.000 evra, dok će o sudbini preostalih 25.500 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.