Sprečen pokušaj krijumčarenja zlatnika “Franc Jozef” i hašiša

Carinici su 07. maja na ulaznoj strani prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 20 zlatnika “Franc Jozef“ vrednih preko dva miliona dinara, pored kojih je pronađena i manja količina hašiša.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled izdvojen “mercedes“ kojim je putovalo dvoje poljskih državljana. Osim što su na prelaz ušli preko zelenog kontrolnog prolaza, namenjenog onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, putnici su to dodatno i potvrdili prilikom susreta i razgovora sa carinikom.

Automobil je ipak izdvojen za detaljan pregled, kada je u torbi nonšalantno bačenoj na zadnje sedište najpre pronađen manji grumen hašiša, zajedno sa opremom za njegovo uživanje – vagicom za precizno merenje, tri drobilice i lulom za pušenje duvana. Daljom kontrolom je u istoj torbi pronađeno i 20 zlatnika “Franc Jozef“, čija je  pojedinačna vrednost oko 110.000 dinara.

Zlatni dukati zadržani su do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, dok su otkriveni narkotik i oprema predati u dalju nadležnost policiji.