Kroz skraćeni program studiranja uspešno obrazovano 17 ERP konsultanata

Svečana dodela sertifikata za 17 polaznika kratkog programa studija pod nazivom ,,Implementacija ERP sistema“, koji je u proteklih šest meseci sprovodio Ekonomski fakultet održana je u ponedeljak a dodeli je prisustvovao Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

Danas svedočimo istorijsko niskoj stopi nezaposlenosti koja iznosi 7,9 posto što je za svaku pohvalu a Pokrajinski sekretarijat je kroz dugoročnu politiku zapošljavanja, otvaranjem novih radnih mesta tome i doprineo, rekao je Ivanišević i istakao da je ovaj kratak program studija finansirao u potpunosti Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam sa idejom da se na onim specifičnim delovima tržišta rada gde postoji deficit u radnoj snazi a to je pre svega IT sektor i sektor usluga u turizmu i ugostiteljstvu popune praznine.

Kroz ovaj kratki program Ekonomski fakultet obučeno je 17 polaznika, od toga osam polaznika iz privrede, devet onih koji su posao tražili kroz ovakav program, neki su produbili a neki stekli nove kompetencije a neki su se nakon završetka programa i zaposlili , kaže Predrag Matković, rukovodilac kratkog programa studija dodajući da je program studija pozicioniran između formalnog i neformalnog obrazovanja. Pokupili smo ono što je najbolje iz oba sistema a posao smo odradili kvalitetno uz pratnju četiri firme koje su pratile program i podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

 Za ERP konsultante ipak je potrebno određeno predznanje a krajnji produkt ovog instant studijskog programa jeste spoj informatičkog i poslovnog jezika odnosno poznavanje poslovne organizacija kao i mogućnosti informacionih sistema.

Ovo zanimanje je deficitarno i stručnjake iz ove oblasti skupo plaćamo, dodao je Matković.

Anđela Radulović je pohađanjem ovih kratkih studija videla priliku da prošii svoja znanja a kako kaže ovde je naučila da kombinuje praksu i teorijsko znanje.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *