ZOO vrt Palić: Piton se nalazi na posmatranju u Prihvatilištu za životinje

Loptasti piton koji je uhvaćen u okolini fudbalskog terena FK “Elektrovojvodina” nalazi se u Prihvatilištu za životinje Zoološkog vrta na Paliću i građani mogu da budu potpuno mirni, kaže za sajt Subotica danas direktorica ove ustanove Sonja Mandić, dodajući da je u juče u popodnevnim satima Zoološki vrt obavešten od strane specijalne jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala Policijske uprave u Subotici, da je na sportskim terenima uočena zmija koju da treba da preuzmu.

“Mogu da potvrdim da su naši zaposleni preuzeli zmiju, utvrđeno je da je u pitanju loptasti piton i on se trenutno nalazi u karantinu Prihvatilišta gde će provesti 21 dan. Reč je o zmiji koja spada u zaštićene vrste, a prema Konvenciji spada u CITES 2 Apendiks stepen zaštite. O poreklu zmije mi za sada nemamo podatak, dakle zmija je kod nas i građani mogu da budu mirni”, ističe naša sagovornica.

Ovu informaciju potvrdili su nam i u Policijskoj upravi, iz koje naglašavaju da je u toku istražni postupak i da se radi na utvrđivanju svih detalja vezano za pitona kao i na pronalasku njegovog vlasnika.