Uspešno izvedena pokazna vežba – simulacija saobraćajne nezgode

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici zajedno sa volonterima Crvenog krsta, sproveli su, na stadionu malih sportova u Subotici, pokaznu vežbu – simulaciju saobraćajne nezgode.

Cilj ove vežbe, koja se sprovodi u okviru akcije ,,Matura“ bio je da se demonstrira spasavanje povređenih lica u saobraćajnim nezgodama, zajedničkim delovanjem svih nadležnih službi – od saobraćajne policije, Hitne pomoći do Vatrogasno-spasilačkih jedinica odnosno da se najmlađim vozačima ukaže na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.Vežba na stadionu malih sportova prikazana je verno gde je u isceniranoj saobraćajnj nezgodi bilo povređenih ali i poginulih.

Jedna napravljena greška u saobraćaju može da izazove ogromne posledice i mladi u saobraćaju treba da znaju da svojim ponašanjem ponašanjem mogu da naškode drugima, rekao je oficir odeljenja Saobraćajne policije Subotica i kapetan policije Ruben Pertet ističući značaj da se mladim vozačima ukaže na opasnosti ukoliko se u saobraćaju ne ponašaju bezbedno.

Ovom vežbom želimo da skrenemo pažnju pažnju našim sugrađanima i široj važnosti koliko je važno bezbedno ponašanje u saobraćaju odnosno blagovremena adekvatno ukazana prva pomoć, rekla je Dijana Gabrić, saradnica Crvenog krsta za stručnu pomoć i delovanje u nesrećama i dodala da se u Crvenom krstu organizuju edukacije osnovne i napredne tehnike pružanja prve pomoći.

Ovo je četvrti put da se organizuje pokazna vežba a prvi put simulacija saobraćajne nezgode organizovana je 2007. godine.