Predaja oružja

U toku razoružavanje Srbije, do 08. juna moguće predati nelegalno oružje bez posledica

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas, 08. maja predaju najbližoj policijskoj stanici.

Načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a Jelena Lakićević, naglasila je da do 08. juna građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, kao i da prilikom predaje neće morati dokazati poreklo oružja. Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju”, poručila je Lakićević i dodala da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva i delove za oružje i municiju koje su građani protivpravno držali.

Ujedno, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade. Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana od 07 do 19 časova.