Subotičani nastavljaju put ka Grčkoj na dva točka

Subotičani Saša Varga i Slobodan Tanasić, koji od nedelje voze bicikl ga Grčkoj, juče su prešli oko 150 kilometara, vozajući se kroz Smederevo, Veliku Planu, Jagodinu, Ćupriju i Paraćin, a tokom večeri stigli su do mesta Ražanj, koje je udaljeno oko 40 kilometara od Aleksinca.

Jučerašnji dan vožnje je, kako kažu, protekao uz lepo vreme, međutim vetar koji je duvao otežavao im je kretanje, a u međuvremenu jednom od učesnika desio se manji peh sa kolenom, koji je promenio tempo vožnje i plan kada je reč o pređenim kilometrima.

“Pratilo nas je sunčano vreme, ali je vetar malo otežavao vožnju jer nam je duvao u lice. U Velikoj Plani meni se dogodio problem sa kolenom, što je negde i usporilo plan da do večeri stignemo do Niša, pa smo ostali da prenoćimo u Ražnju odakle nastavljamo dalje. Pratimo unapred pripremljenu kartu i pored zdravstvenih tegoba ne odustajemo, ako treba produžićemo i vreme provedeno na putu, ali cilj nam je da stignemo do Grčke”, kaže naš sugrađanin Slobodan Tanasić.

U planu im je da u Grčku stignu u nedelju, 12. juna, a kako ističu, ako i ne budu uspeli da se vrate u Suboticu biciklama, barem su ostvarili svoju želju.