Pri kraju radovi na Kanjiškom putu

Radovi na rehabilitaciji Kanjiškog puta koji povezuje Suboticu i Kanjižu uskoro se privode kraju. Nekada veoma problematična, uska, a prometna saobraćajnica, proširena je i prevučena novim asfaltom, čime će se olakšati tranzit između ova dva mesta.

Kanjiški put je pre nekoliko decenija zamišljen kao put od lokalnog značaja, međutim kako je on i jedan od najkraćih puteva koji vodi od Subotice do Banata, s vremenom je postao izrazito frekventan, kako za putnička vozila, tako i za poljoprivrednu mehanizaciju. Početkom ove godine, otpočeti su prvi radovi kako bi ova trasa u potpunosti zadovoljila potrebe građana svih naselja koja ga okružuju.

„Ovaj put je veoma značajan za meštane ovih naselja. Pravno gledano ovo je lokalni put, ali je mnogo šireg značaja jer ovaj put spaja Suboticu i Kanjižu, odnosno naš grad sa Novim Kneževcem, Čokom, pa sve do Kikinde. Meštani se nisu nadali da će imati ovako dobar put. Bili smo ovde u januaru ove godine i tada smo ga proširivali i govorili da ćemo konkurisati kod pokrajine da bi se ovaj put doveo u ovakvo stanje kakvo je sada. Grad Subotica je uspešno konkurisao i završili smo u potpunosti deo puta koji pripada nama“ – rekao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade rekonstruisan je deo deonice koja pripada Subotici, u dužini od 1,8 kilometara, dok je deonica 2,3 kilometra koja je na teritoriji opštine Kanjiža obnovljena novcem iz republičkog budžeta.

„Za neophodna sredstva smo konkurisali u saradnji sa gradom Subotica. Vidimo dobar rezultat saradnje naše opštine sa Suboticom, jer sami ne bismo mogli to da realizujemo. Za meštane Opštine jako je bio bitan ovaj put. Kada se on završi još do Malih Pijaca, lokalna samouprava će se potruditi da završi još taj deo koji je unutar sela. Preostaje nam dakle da se završi još oko jedan kilometar, čime će se steći uslovi da on u celosti postane od regionalnog značaja, na nivou iskorišćenosti i efikasnosti“ – kazao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Sredinom januara tekuće godine, okončana je prva faza radova na ovoj saobraćajnici koja je podrazumevala proširenje puta nasipanjem struganog asfalta, a za čiju obnovu je novac obezbedila lokalna samouprava grada Subotice.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *