Počinje izgradnja biciklističke staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda

U narednom periodu očekuje se početak radova na izgradnji biciklističke staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda, u okviru projekta “OPTI-BIKE 2” Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Kako objašnjava Akoš Ujhelji, menadžer projekta, geodeti su u ponedeljak, 16. maja započeli obeležavanje trase puta, nakon čega će uslediti zemljani radovi i na kraju asfaltiranje.

“Zahvaljujući finansijskoj podršci EU, u okviru projekta biće izgrađena biciklistička staza u Hajdukovu od ulice Borisa Kidriča u pravcu Bačkih Vinograda u dužini od 1.500 metara, a na području Tompe uz Glavni put br. 53 u dužini od 493,44 metara. Zbog izvođenja radova na ovoj deonici puta očekuje se delimično zatvaranje saobraćajnica, što će prouzrokovati usporenje saobraćaja, zato učesnike u saobraćaju molimo za pažnju i razumevanje”.

Izgradnja staze trajaće do 31. oktobra, a radove izvodi preduzeće „Javornik”. Ukupna vrednost radova približno iznosi 566.000 evra, od čega su sredstva Evropske unije 387.775 evra, a iznos doznačen Subotici je 197.605 evra. Glavni realizator projekta je lokalna samouprava Grada Subotice, dok je Tompa u ulozi partnerskog naselja.