Peticija za završetak gasifikacije u 12 prigradskih naselja

Udruženje građana Zelena oaza pokrenulo je peticiju povodom rešavanja nedostatka gasne infrastrukture na teritoriji grada Subotice.

Naime, firma Telefonija a.d. još pre petnaest godina uradila je instalaciju u devet naselja (Stari i Novi Žednik, Čantavir, Đurđin, Višnjevac, Gornji i Donji Tavankut, Mala Bosna) odnosno dobila upotrebnu dozvolu za gasnu distributivnu mrežu u još tri naselja ali je njenim odlaskom u stečaj projekat zaustavljen.

Nemamo odgovor šta se sa tom firmom događa, da li ta firma može da se reši, da se gas stavi u funkciju, kaže predsednik Zelene oaze Mihajlo Ždrnja, dodajući da je problem nedostatka gasne infrastrukture vidljiv i na teritoriji grada Subotice.

Peticija se odnosi i na grad jer želimo da pošaljemo poruku da je bitno da gasifikujemo čitavu opštinu zbog javnog zdravlja. Mislimo da je rešenje u masovnoj i planskoj gasifikaciji čitavog grada kao i da sam priključak treba da bude besplatan. Peticiju je za sad potpisao uži krug prijatelja ali će ista moći da se potpiše i u pojedinim mesnim zajednicama.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *