Koncert “Slavimo ljubav” sutra u Bunjevačkom kolu

Subotički muzičar Marko Žigmanović sa svojim bendom, povodom Dana žena sutra u svečanoj sali Bunjevačkog kola organizuje koncert “Slavimo ljubav”. Na repertoaru će biti najveći hitovi pop i rok muzike 80-tih, a pored njih nastupiće i učenice Muzičke škole, koje će pevati i svirati flautu i čelo. Prema rečima Žigmanovića, ono što posetiocima može da obeća jeste dva i po sata uživanja u bogatom muzičkom repertoaru.

“U poslednjih nekoliko godina muzikom se bavim organizujući koncerte i uvek iskoristimo neki datum ili povod koji nam je zgodan, da se okupimo i sviramo. Obeležavanje 8. marta je tradicija u Subotici i naš grad je decenijama unazad poznat po obeležavanju ovog datuma, često su i drugi izvođači održavali svoje nastupe, pa sam ja odlučio da ove godine organizujemo koncert ovim povodom. Nakon prošlogodišnjeg, koji je u decembru održan u Gradskoj kući, odlučili smo da promenimo lokaciju i da to bude Bunjevačko kolo”.

Iako se epidemiološka situacija popravlja, organizatori ističu da će prilikom sutrašnjeg muzičkog događaja biti ispoštovane sve preventivne mere, ali da kovid propusnice neće biti uslov za prisustvo.

“Propusnice nam neće biti potrebne i to je nešto što ljudi najčešće pitaju, jer se ne radi o klasičnom ugostiteljskom objektu. Mi ćemo se držati toga da svi koji žele mogu da ponesu masku i da na ulazu dezinfikuju ruke. Cilj nam je da se lepo nasviramo i napevamo i da ljudima pružimo maksimum i dobar provod. Pokušaćemo da damo sve od sebe i da ne štedimo na trudu i energiji”, zaključio je Marko Žigmanović.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaznica košta 500 dinara.