Osunčan trg, šunke i kobasice

Meet & Eat festival u našem gradu održava se, sada već tradicionalno dva puta godišnje, u oktobru mesecu i pred Uskršnje praznika, zahvaljujući Udruženjima Ravnica i Mojček.

Ono što povezuje ćevape, đuveč, ajvar i kiflice sa salom zatim knedle sa šljivama, rakiju i kiselu čorbu svakako je jedan pravi vojvođanski ručak, poručili su organizatori i istakli da na postavljenim štandovima građani mogu da obezbede namirnice za njega.

U centru grada na štandovima svoje proizvode izložili su proizvođači mesa i mesnih prerađevina koji iste proizvode na tradicionalan način kao i izrađivači rukotvorina.

Festival je otvorio Srđan Samardžić, koji je pozdravio izlagače a potom sugrađanima čestitao predstojeće Uskršnje odnosno Vaskršnje praznike. Nastupio je i Subotički duvački orkestar koji će 25. aprila u Velikoj većnici održati  koncert

Meet & Eat festival traje do petka a u sklopu istog u organizovani su porodični programi, koncerti i radionice. U organizaciji Mađarskog kultu.rnog centra Nepker na jednom od štandova organizovana je radionica za decu na kojoj se učilo kako se šaraju jaja.