Otvoren 6. po redu Sajam cveća

U centru grada danas je otvoren 6. po redu Sajam cveća, koji je ove godine okupio brojne izlagače iz Niša, Vrnjačke Banje, Jagodine, Beograda, Novog Sada, Horgoša i drugih gradova Srbije. Svi ljubitelji cveća i biljaka, na jednom mestu moći će da pronađu zimzelene biljke poput tuja i borova, ruže, koje su zbog tehnološkog razvoja sve otpornije na niske temperature, ali i drugo cveće kojim će u zimskim danima oplemeniti svoj životni prostor.

“Ja bih se zahvalio Gradu Subotici na podršci, malo je jesenja manifestacija slabija, jer ona služi za dokupljivanje onih biljaka koje nismo u proleće nabavili ili smo odlučili da malo oplemenimo prostor u zimskom periodu. U narednim danima dolaze nam praznici koji su itekako priznati u Gradu Subotici poput Svih svetih, a moram da kažem da Subotičani važe za zaljubljenike u cveće i prepoznaju šta je dobro i lepo”, rekao Dušan Kontić, organizator.

Manifestaciju je otvorio Srđan Samardžić, član Gradskog veća za oblast privrede. “Ovaj prelepi kolorit boja cveća se savršeno uklapa sa izgledom naše Gradske kuće i centra grada, a nekako i sa raspoloženjem Subotičana koje je uvek dobro i vedro. Cveće je večiti izvor inspiracije, cvećem se izražavaju emocije, ljubav, ali i žaljenje. Cveće je jednostavno nešto što nam ulepšava život. Ova manifestacija je značajna i sa aspekta toga da naši sugrađani mogu da svoje bašte i dvorišta ulepšaju kupovinom cveća i sadnica na ovom sajmu”, naglasio je Samardžić.

Sajam cveća biće otvoren do subote, 29. oktobra.