Održano 18. bunjevačko Bajmočko prelo

U organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra “Bajmok”, u nedelju, 29. januara održano je 18. po redu bunjevačko Bajmočko prelo.

U programu su učestvovali tamburaški orkestar “Rujna zora”, vokalni solista Tamara Babić, članovi KUDŽ “Bratstvo” i Geza Babijanović koji se predstavio s recitovanjem preljske pesme. Organizovana je i tombola, a glavna nagrada bila je veš mašina.

“Za organizovanje prela pre svega imamo nekoliko razloga. Prvi je proslava nacionalnog praznika Dana Velikog prela, drugi deo se poklapa sa sa Marinom, pa smo iskoristili priliku da svim Marama, Marijama i Marinima čestitamo imendan i da im uručimo prigodne poklone, a imamo i još jedan jubilej, a to je da smo ove godine ušli u punoletstvo, jer Bunjevački kulturni centar proslavlja 18 godina postojanja i sve manifestacije koje ćemo organizovati ove godine biće u znaku tog jubileja. To su povodi koji su nama dali entuzijazam i volju za rad, a ovo naše udruženje koji amaterski radi već toliko godina, vrlo zdušno i pošteno odradi svaki onaj deo posla koji se svakome od nas poveri”, istakao je Branko Pokornić, predsednik BKC “Bajmok”.