Održana Izborna skupština Crvenog krsta

Na juče održanoj izbornoj Skupštini gradske organizacije Crvenog krsta, na mandatni period od četiri godine za predsednika je izabrana dr Livija Despenić, za potpredsednika Branko Petrić, dok je za sekretara izabran dr Siniša Trajković.

Prisustvujući ovom događaju, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić osvrnuo se na protekli period od održavanja prethodne Izborne skupštine i tom prilikom odao priznanje svim volonterima i stručnjacima, koji su dali veliki doprinos u procesu masovne imunizacije u Subotici.

“Kao što su bili ključni deo komunikacije sa građanima i dopremanja pomoći tokom 2020. godine, tako su volonteri odigrali veliku ulogu i u pozivnim centrima za imunizaciju, gde su obavili preko sedamdeset hiljada razgovora, a pomagali su i na vakcinalnim punktovima vrednim lekarima i medicinskim radnicima Doma zdravlja. Lokalna samouprava je sa svoje strane u restriktivnom i maksimalno svedenom budžetu za prošlu godinu, po prvi put izdvojila sredstva za javna ovlašćenja Crvenog krsta, a mimo redovnog finansiranja Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike, obezbedili smo preko 3 miliona i 300 hiljada dinara za organizovanje terenskih akcija dobrovoljnog davanja krvi i delovanja u nesrećama. Tada sam obećao da ćemo sa podrškom nastaviti, a ove godine odvojena su sredstva u istom iznosu kao i prethodne i to će obezbediti stabilno sprovođenje i stalno usavršavanje javnih ovlašćenja Crvenog krsta u našem gradu”, rekao je Bakić i naglasio da je kroz akcije dobrovoljnog davalaštva krvi 2020. godine prikupljeno 650 jedinica dragocene tečnosti, a samo godinu dana kasnije, kada je grad uveo finansijsku podršku, rezultat je bio 875 prikupljenih jedinica za potrebe transfuzije u subotičkoj Bolnici, ali šire.

“Izuzetno smo ponosni na takve rezultate i uvek ćemo tražiti načine da još više pomognemo aktivnosti Crvenog krsta”, zaključio je Bakić.