Obeležen Međunarodni dan volontera

U svim organizacijama Crvenog krsta, 5. decembra obeležen je Međunarodni dan volontera. Volonteri su baza i sve organizacije  Crvenog krsta oslanjaju se na njih a u subotičkoj gradskoj organizaciji u proseku je aktivno oko dve stotine mlađih i starijih volontera.

Mlađi volonteri učestvuju u obukama iz  prve pomoći, programima realističkog prikaza povreda, zdravstveno preventivnim programima kao i programima dobrovoljnog davalaštva krvi dok je rad starijih volontera bazoran na socijalnim programima.

Međunarodni dan volontera obeležavamo pod sloganom Nada što znači da smo mi ta neka nada koja je ljudima potrebna, kaža Mira Seliković koja je postala volonterka sa namerom da prisustvuje edukacijama za borbu protiv trgovine ljudima dok danas aktivno učestvuje u njima, kao i u obukama iz prve pomoći i pojedinim socijalnim programima.

Shvatio sam koliko je važno biti volonter jer imamo prilike da pomognemo ljudima kojima je pomoć potrebna. Danas trošim svoje slobodno vreme na lepe stvari i učim mlade ljude kako treba da imaju lep život i čine dobra dela, kaže Srđan Matković dok Sofija Bojević, koja volontira već tri i po godine smatra da je najveći uspeh izmamiti osmeh osobi u potrebi

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *