NIU MIIC održao manifestaciju Karavan kulture

Novinsko izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar u nedelju 8. decembra u Dunavskom parku u Novom Sadu obeležila je svetog Klimenta Ohridskog sa manifestacijom „Karavan kulture“ u kojoj je predstavila makedonske kulturne sadržaje. Manifestaciju je zvanično otvorio Veličkovski Borče, predsednik nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji.

Posebnu pažnju posetilaca privukli su škola za izradu rukotvorina, predstavljanje mladih umetnika pesnika, kao i  izložba „Istorija Makedonije“, gde su svi prisutni imali priliku da se upoznaju sa makedonskom kulturom.

Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar akciju „Karavan kulture“ u Novom Sadu  sprovodi u okviru projekta koji je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, preko konkursa za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz oblasti kulture u 2023. godini.

Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar poziva sve zainteresovane da se tokom trajanja projekta „Karavan kulture“( do 31.decembra) obrate na mejl niu.miic43@gmail.com  sa neki tekstom – pesmom ili slikom na temu tolerancije, i na poklon će dobiti neka od izdanja ustanove.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *