Gradska organizacija Crvenog krsta darovala bebe rođene 8. maja

Povodom Nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, gradska organizacija Crvenog krsta darovala je prigodnim poklonima sve bebe rođene na sam dan Crvenog krsta, koji se obeležava . maja.

Već par godina sada već tradicionalno, darujemo bebe rođene 8. maja koji je ujedno i najznačajniji datum za ovu organizaciju. 8. maj je datum rođenja osnivača Crvenog krsta Žan Anri Dinana koji je dobitnik Nobelove nagrade za mir, rekla je dr Lidija Segedinčev, zamenica sekretaa Crvenog krsta Subotica dodajući da su pokloni skromni ali da se nada da će obradovati roditelje.

Ove godine 8. maja u subotičkoj bolnici rođeno je šest beba, pet devojčica i jedan dečak i svi su dobrog opšteg stanja, rekla je dr Zorica Libman, pedijatar – neonatolog i zahvalila se, u ime odeljenja neonatologije subotičke bolnice, na prigodnim poklonima.

U četvrtak, povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, dodeliće se priznanja za lica koja su dala krv 5, 10 i 20 puta a u subotu, 13. maja, u dvorištu Crvenog krsta biće organizovana podela garderobe za lica kojima je ona neophodna.