Edukacija za đake prvake na montažnom saobraćajnom poligonu

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice, u četvrtak, 06. oktobra, u osnovnim školama „Jovan Mikić“ i „Kizur Ištvan“ organizovao je edukacije na montažnom saobraćajnom poligonu za sve đake prvake pomenutih škola.

Deca su na poligonu prošla raskrsnicu bez saobraćajne signalizacije, kao i raskrsnicu sa semaforima, naučili su osnovne saobraćajne znakove, kao i osnovna pravila ponašanja koja moraju da poštuju svi učesnici u saobraćaju. Na poligonu su ucrtane prodavnica, pekara, škola i kuća pa je svaki đak dobio zadatak da na primer dođe od škole do pekare a da pritom vode računa kako prelaze relaciju, gledaju levo – desno- levo, kao i da se obavezno zaustave pre stupanja na kolovoz.

Istog dana u prepodnevnim satima na mlečnoj pijaci organizovani su štandovi na na kojima je prezentovano pravilno i bezbedno učestvovanje u saobraćaju namenjeno našim najstarijim sugrađanima.

Već sledećeg dana, 07.oktobra, učenicima srednje tehničke škole saobraćajnih smerova održana je edukacija na temu bezbednog učešća u saobraćaju iz ugla lica koje je stradalo u saobraćajnoj nezgodi a istog dana, u sali Nove opštine, održana je edukacija namenjena vozačima mopeda i motocikala.