Danas u Subotici svečano otvaranje Hrvatskog doma – Matice

Hrvatski dom – Matica, buduće sedište institucija hrvatske manjine u Srbiji, biće otvorena danas u Subotici na adresi Preradovićeva 11. Na poziv predsednice HNV-a Jasne Vojnić i predsednika DSHV-a Tomislava Žigmanova, a povodom otvaranja Matice, čiju je izgradnju u potpunosti finansirala hrvatska Vlada, u našem gradu će boraviti predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, koji će se sastati sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Uz premijera Plenkovića, u posetu Srbiji dolazi i potpredsednica Vlade Anja Šimpraga, ministarka kulture i medija Hrvatske Nina Obuljen Korižinek, ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuchs, državni sekretar Središnje državne kancelarije za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru i izaslanica predsednika Hrvatskog sabora Zdravka Bušić.

Program svečanog otvaranja Hrvatskog doma – Matice počinje u 16 časova, dok će svečana akademija u povodu proslave godišnjice rođenja biskupa Ivana Antunovića – praznika hrvatske zajednice u Srbiji, biti održana u Gradskoj kući sa početkom u 19 časova.