Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi

U Policijskoj upravi Subotica je u ponedeljak, 17. oktobra održana manifestacija “Dan otvorenih vrata”, a priliku da se bliže upoznaju sa materijalno – tehničkim sredstvima koje policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, ali i sa samim zanimanjem policijskog službenika, imali su učenici 3. razreda Osnovne škole “Jovan Mikić” koji nisu krili oduševljenje što imaju priliku da prisustvuju jednom ovakvom događaju.

Njima su predstavljeni oružje i oprema koje koriste kriminalistički tehničari za vršenje uviđaja, a imali su mogućnost da vide specijalno vozilo i motor koji koriste službenici saobraćajne policije.

“Meni se ovaj posao jako sviđa i volela bih da ga radim kada porastem, ali ja sam izabrala jako puno poslova koje bih volela da radim. Pokazali su nam kako se uzimaju otisci prstiju i videla sam koliko sam visoka. Sve mi se jako svidelo i volela bih opet da možemo da dođemo, jer nosim lepe utiske”, rekla nam je Jovana Gulić. “Ovde sam naučio puno stvari, najviše su mi se dopale policijske naočare, zato što su jako zanimljive i svake imaju drugačiji pogled”, kaže naš sugrađanin Danilo Čabarkapa.

Dušan Savić, zamenik Odeljenja načelnika policije u Policijskoj upravi u Subotici, ističe da od početka 2019. godine policijski službenici postupaju po aktivnostima projekta “Policija u lokalnoj zajednici”, koji je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, kako bi im se pružile dodatne informacije o zanimanju policijskog službenika. “Cilj održavanja Dana otvorenih vrata je da učenike osnovnih i srednjih škola upoznamo sa delom materijalno – tehničkih sredstava, opreme i vozila koje policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Moram da istaknem da iz godine u godinu učenici sve više pokazuju interesovanje za zanimanje policijskog službenika, što se može videti i kroz konkurse za zapošljavanje koje raspisuje Ministarstvo unutrašnjih poslova”, rekao je Savić.