Bravo! Mališani iz Male Bosne prikupili 26.800 dinara za lečenje malog Lava

Udruženje građana „Tahles“ iz Male Bosne je u okviru svojih aktivnosti, juče organizovalo bioskop za decu, gde su mališani iz ovog naselja imali priliku da u prirodi, u društvu svojih roditelja i drugara pogledaju dečji film.

Ovim je otvorena sezona amaterskog bioskopa na otvorenom čiji je nosilac Jelena Poljaković, a projekcija filma održana je iz humanitarnih razloga, u okviru koje su prikupljana sredstva za našeg sugrađanina Lava Teodorovića kojem je u junu 2023. godine potvrđena dijagnoza Spinalne mišične atrofije SMA II, a sredstva su neophodna za lek Zolgensma, najskuplji lek na svetu, kako bi Lav što pre primio neophodnu terapiju, kao i za specijalističke preglede, lekove, suplemente, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja.

Juče smo imali premijerno prikazivanje na otvorenom, ali je bioskop aktuelan od novembra prošle godine. Prikazan je bio sinhronizovan crtani film za decu Ferdinand, a moram da kažem da je oduševljenje naših mališana bilo još veće, jer je bioskop bio na otvorenom, što daje potpuno drugačiju dimenziju celokupnom doživljaju, a projekcija je upriličena u 21 sat zbog toga što smo čekali da malo padne mrak, kako bi se slika što bolje videla, kaže Jelena Poljaković.

Tokom humanitarnog bioskopa na otvorenom prikupljeno je 26.800 dinara, a kutija za novac prethodno se tri dana nalazila u lokalnoj prodavnici, pa su je predstavnici ovog udruženja preuzeli za donaciju koja je sakupljana tokom projekcije crtanog filma. Iz Udruženja „Tahles“ za naredni period najavljuju brojne aktivnosti, o kojima će građani biti blagovremeno obavešteni.