Završeno snimanje filma „Manje verovatno“  Stefana Oroveca

U petak, 19. januara završeno je snimanje dugometražnog filma Stefana Oroveca „Manje verovatno“ . Film priča priču o emotivnim vezama, sazrevanju i o uspomenama. O tome kako nikad ne znamo šta nas u životu čeka iza ugla, kaže nam na početku razgovora Stefan dodajući da je ovo priča o tome koliko su uspomene ono što nas izgrađuje kroz život. Sve to je priča u kojoj se prelamaju suptilni, duhoviti  mogu reći dečji ali opet i zreli tonovi, jedne čarobne praznične večeri.

Inspiraciju za ovu fenomenalnu priču dobio je , kko kaže, u razgovoru sa prijateljima, kolegama, ljudima, generalno. Ja kada nešto pišem, volim da zalazim u ono što se ne govori, nego što se oseća. U ono što se čita između redova. Tako mi je jedno veče prošlog leta, palo na pamet da sednem i napišem tok priče, nikakav scenario, samo tok priče za četvoro mladih likova koji se sreću u baru. I tu je krenula erupcija ideja. Četvoro mladih, dva drugara i dve drugarice. Noć. Praznici, priča Stefan i otkriva ali ne do kraja da je jedan par pisan na osnovu njegovog ličnog iskustva.

U filmu igraju subotički glumci Vladimir Grbić i Stefan Orovec, dok uloge imaju i polaznici subotičkog Kiš teatra, Vladan Grbić, Ana Nikolić, Nemanja Dimić i Jana Krstić.

Uvek kažem da imam tu čast da sam mentor Kiš teatra i da imam učenike kojima verujem, koji mi veruju i koji zaslužuju da ih guram gde god mogu. Ovim filmom i radom na istom, Vladan, Ana, Nemanja i Jana su to samo potvrdili. Kiš teatar je za mene poseban, i ja sam svoje prve glumačke korake napravio u njemu, kada je na mom mestu bio Vladimir Grbić, kojeg sam nasledio kao mentor i koji igra bitnu ulogu u filmu, kaže još Orovec i dodaje da u filmu igraju i glumci iz Beograda  Jana Salamadić, Ana Pindović i Goran Ivanović.

Sad ih kaže očekuje postprodukcija koja podrazumeva ogroman rad i mnogo detaljisanja u montaži. Kada se slika i zvuk izmontiraju, kada Pavle Zvekić uradi muziku za film, kada vidimo koje pesme će nam ući u film odnosno kad Lev Bannikov isti oboji tada možemo pričati o prikazivanju. Nas glavni cilj su festivali i na njih ćemo se fokusirati, ali definitivno će Subotičani imati priliku da ga gledaju u bioskopima. Nadajmo se već na leto!

Iako je film „Pica sa ananasom“ napravio sa više nego skromnim budžetom, od 1800 dinara o ovom (budžetu), kaže, nema ovlašćenje da govori. Iza 18 on ipak ima malo više nula, kaže Stefan citirajući Tarantina: „Napravi film ni od čega i to će ti biti najbolja filmska škola. Svakog dana se uverim da je to tačno. Pica sa ananasom je moja škola filma, moj prvi razred. Zaista sam mnogo naučio, kao i moja ekipa, a to se najbolje videlo kod priprema za snimanje filma Manje verovatno. Mnogo smo detaljnije planirali svaki aspekt predprodukcije i ušli smo mnogo spremniji u snimanje. Kao što je Pica prvi razred, recimo da je Manje verovatno moj drugi, pa i treći razred. Dva razreda odjednom. Da, toliko smo napredovali. Mislim da iz ovog iskustva takođe dosta toga možemo da naučimo i prilično sam siguran da smo na dobrom putu do cilja.

Film „Manje verovatno“ režira Rea Memić, rediteljka iz Sarajeva zajedno sa Stefanom a u stvaranju filma učestvuju i Vuksan Burzan kao producent, talentovani Pavle Zvekić koji radi originalnu muziku za film dok je direktor fotografije Mihajlo Plankoš. Stefan nam delimično otkriva i trenutni cilj a to je, ističe, da postanu filmska produkcija. Da redovno snimamo filmove, serije, kao i da sarađujemo sa puno novih kolega. Pred nama je dugačak put gde puno kockica  treba da se poklopi. Za sada želimo da ljudi čuju za naš rad, da film pogleda što više očiju.

Već tokom leta planira novi kratki film a ono sledeće novi dugometražni.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *