Završena biciklistička staza od grada do Privredne zone Mali Bajmok

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su završne radove na izgradnji 1700 biciklističke staze od grada do Privredne zone „Mali Bajmok“.

Veliki broj naših sugrađana koji rade u Privrednoj zoni Mali Bajmok koristi biciklu kao prevozno sredstvo a cilj nam je bio da bicikliste sklonimo sa ove frekventne saobraćajnice i tako podignemo kako kvalitet tako i bezbednost saobraćaja, rekao je gradonačelnik Bakić i dodao da je na teritoriji grada do danas izgrađeno 37 km biciklističkih staza.

U ovoj godini smo pored ove biciklističke staze rekonstrulisali postojeće biciklističke staze u Štrosmajerovoj ulici i Senćanskom putu a vrednost istih je 39 miliona dinara. To su sredstva dobijena od Pokrajinske uprave za kapitalna ulaganja od kojih je izgrađeno još 12 ulica u dužini od 4,8 kilometara  dok za narednu godinu očekujemo 150 miliona dinara za izgradnju osam ulica a u pripremi je i projektno tehnička dokumentacija za još osam.

Nakon završetka izgradnje biciklističke staze , počeće se sa izgradnjom ulice Braće Radića u Tavankutu, Moravske u Malom Radanovcu kao i produžetak Žejlka Milivojevića u Aleksandrovu odnosno proširenje i rehabilitacija Uskočke ulice.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *