SVM nakon intenzivne kampanje očekuje dobar izborni rezultat

Iako uzdrmana smrću predsednika Ištvana Pastora, SVM je vodio intenzivnu kapanju u okviru koje su održali oko 400 aktivnosti i uspeli da obiđu 74 naselja u Vojvodini.

Prvenstveni cilj nam je da postignemo izborni rezultat kojim bi se Ištvan Pastor ponosio a sa druge strane promenili smo i slogan i upodobili sa tragedijom a on je glasi Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost. 06. novembra za jedan dan prikupljeno je 11.355 potpisa podrške dok je 6526 potpisa za pokrajinsku listu prikupljeno za svega nekoliko sati, rekao je na konferenciji za medija dr Balint Pastor, sada VD predsednika stranke dodajući da su kampanju počeli 10. novembra posetom predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu kada je savezništvo dve stranke osnaženo.

Razgovarali smo o konkretnim pitanjima i problemima koji tište zajednicu a koji su rešeni za svega 18 dana.Prvi problem je bio radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2 koji sada radi od 0-24 sata, dok je drugo pitanje o kojem smo razgovarali bilo raspisivanje konkursa Prosperitati odnosno nastavak realizacije programa podrške privrednicima i poljoprivrednicima koji je 2016. godine pokrenuo Ištvan Pastor a u okviru kojeg je vlada Mađarske investirala 250 miliona evra u Vojvodini, rekao je Pastor dodajući da su 23. novembra raspisani novi konkursi, a  obezbeđena su sredstva u iznosu od 12 miliona evra.   Saobraćaj između Segedina i Subotice je uspostavljen ali smo uspeli da dogovorimo da red vožnje bude takav da odgovara ljudima koji žive u Subotici pa tako sad imamo pet polazaka iz Subotice do Segedina odnosno od Segedina do Subotice. Ovo nije samo međunarodni voz naprotiv ova linija spaja Horgoš, Bačke vinograde, Hajdukov, Palić i Suboticu.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *