Subotički simfonijski orkestar priredio nezaboravno putovanje kroz klasičnu muziku

Subotički simfonijski orkestar održao je koncert u Velikoj većnici Gradske kuće gde je publika imala priliku da uživa u delima klasične muzike. Uz simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Andreja Bursaća  nastupio je mladi, ali već proslavljeni, solista na violini, Andrej Balaž.

Zahvalan sam ću večeras moći da nastupam sa Subotičkim simfonijskim orkestrom. Ja sam član orkestra i drago mi je što ću večeras nastupiti sa prijateljima, rekao je Andrej Balaž mladi violinista, zavidne muzičke biografije koji je ujedno stalni član orkestra Camerata Serbica. Rođen je 2004. godine u Novom Sadu, a potiče iz porodice profesionalnih muzičara. Još od najmlađih dana pokazuje sklonost i interesovanje za klasičnu muziku, a prve časove violine dobija sa sedam godina od svog oca Florijana Balaža. Andrej je diplomirao u klasi profesora Stefana Milenkovića sa prosečnom 10.00 na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je sada, kod istog profesora student master akademskih studija.  Za kratko vreme osvojio je više od 50 prvih nagrada i zvanja Laureata na domaćim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Želim da se zahvalim Gradu Subotici, Milošu Nikoliću i Subotičkom simfonijskom orkestru na pozivu koji me je obradovao jer od ranije delim lepa sećanja na Suboticu i ovo nije prvi put da nastupam, rekao je Andrej Bursać, dirigent a potom najavio da će koncert biti sačinjen od bisera klasične muzike.

Jedno je sigurno da je publika uživala u svakom tonu kao i da je ovo bilo jedno nezaboravno putovanje kroz klasičnu muziku.

Drago mi je da je tokom decenije postojanja i uspešnog rada, Subotički simfonijski orkestar pokazao  i dokazao svoje domete.  Svaki put nastojimo da pred subotičku publiku izađemo sa zanimljivim repertoarom koji izvode izuzetni umetnici, pa će tako biti i ovom prilikom. Ono što je važno jeste činjenica da će koncerti Subotičkog simfonijskog orkestra postati sastavni deo repertoara Narodnog pozorišta, pa ćemo tako izaći u susret i ljubiteljima klasične muzike, koji od nas to očekuju, rekao je Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra  i upravnik Narodnog pozorišta.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *