Održana Zonska smotra recitatora

Zonska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” održana je u četvrtak, 9. marta u staroj čitaonici Gradske biblioteke, u organizaciji Gradske biblioteke Subotica i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, na kojoj je nastupilo 85 recitatora iz Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Topole, Ade, Sente i Malog Iđoša.

Recitatore je ocenjivao žiri u sastavu Predrag Momčilović, glumac i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Petronela Kermeci, glumica i umetnička direktorka Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta i Klara Dulić Ševčić, profesoica iz Subotice. Na Pokrajinsku smotru se plasiralo ukupno 24 takmičara, po 7 iz mlađeg i starijeg uzrasta, a iz srednjeg 10 učenika. Od ukupnog broja plasiranih recitatora iz Subotice, na Pokrajinskoj smotri nastupiće ukupno 11 recitatora. Najbolji recitatori nagrađeni su diplomom i ponovo će se takmičiti u kazivanju poezije na Pokrajinskoj smotri u Sečnju,  od 21. do 23. aprila.

Mlađi uzrast (niži razredi osnovne škole):

Nikolija Milanko, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Draginja Stanković, OŠ „Ivan Goran Kovačić” i Emilia Tonković, OŠ „Ivan Milutinović”.

Srednji uzrast (viši razredi osnovne škole):

Nevena Džamić, OŠ „Majšanski put”, Robert Jurčak, OŠ „Sečenji Ištvan”, Marijan Rukavina, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Dunja Šarović, OŠ „Sonja Marinković” i Višnja Vilov, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Stariji uzrast (srednje škole):

Ivan Huska, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Nađa Meandžija, Gimnazija „Svetozar Marković” i Luca Molnar Gabor, Dom učenika srednjih škola.