Održan Sajam zapošljavanja

Subotička Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je u petak Sajam zapošljavanja na kojem je učešće uzelo 27 poslodavaca koji su prijavili potrebu za zapošljavanjem preko 400 radnika različitih obrazovnih profila.

Traženi su operateri u proizvodnji sa završenom osnovnom školom u oblasti mašinske, elektro, tekstilne i prehrambene industrije, zavarivači, bravari, operateri na CNC mašinama, metaloglodači, namotavači, metalostrugari, mašinski tehničari, tehničari održavanja, viljuškaristi, magacioneri, elektroinstalateri,  autoelektričari, točioci goriva, moleri, tesari, zidari, keramičari, monteri klima uređaja i solarnih panela, šivači, agenti osiguranja, laboratorijski tehničari, poljoprivredni tehničari, trgovci, pekari, konobari, poslastičari, vozači C i E kategorije. Lica sa VI i VII stepenom stručne spreme tehnološkog, hemijskog,  mašinskog i elektro usmerenja.

Ovo je dobra prilika za nezaposlene da pronađu adekvatno zaposlenje kako u svom osnovnom, tako i u alternativnom zanimanju, rekla je Verica Vujadinović, direktorica subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje dodajući da su danas na sajmu bili prisutni i učenici završnih razreda Tehničke, Politehničke, Hemijske i Ekonomske škole koji su imali priliku da vide kako se traži posao.

Na sajmu su bili prisutni i naši savetnici koji su pomagali ljudima, da napišu radnu biografiju, ukoliko je nisu poneli sa sobom a bio im je omogućen i direktan kontakt sa većim brojem poslodavaca kako bi im se predstavili i izneli svoje profesionalne karakteristike, ostavili dobar  utisak i predali im svoje radne biografije (CV) i prijave za zaposlenje, po mogućstvu i za veći broj radnih mesta. U neposrednom kontaktu sa kandidatima poslodavci preuzimaju njihove radne biografije, obavljaju preliminarne razgovore, ili se na licu mesta dogovaraju o uslovima za zapošljavanje.

Branko Buljovčić, iz udruženja Srbija park iz Subotice  kaže da je na Sajam došao kako bi pronašao kadar koji bi radio administrativne poslove, prodaju ulaznica i obezbeđenje u Nacionalnogm parku istorije i geografije na Paliću, dok Laslo Varga kaže da je nateže danas naći kvalitetnog radnika .

Poslujemo u Srbiji šest meseci ali kvalitetnu radnu snagu najteže je naći. Tražimo šest radnika , dva električara, dva montera solarnih sistema odnosno dva montera klima uređaja. 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *