Dodeljene diplome i pohvale najboljim matematičarima

U utorak, 26. marta 2024. godine, najuspešnijim mladim matematičarima za školsku 2023/2024. godinu dodeljene su diplome i pohvale.

Najuspešnijim mladim matematičarima diplome i pohvale uručili su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, članica Gradskog veća zadužena  za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić, direktori škola domaćina takmičenja OŠ „Kizur Ištvan“ i Tehničke škole „Ivan Sarić“, Dejan Anđelović i Željko Rajčić, predsednica Društva matematičara Subotice Jasmina Dulić i predsednice Komisije za takmičenja Ljubica Kiselički i Radoslava Srđenović.

Ovo je završeno 24. okružno takmičenje koje prezentujemo gradu Subotici. Najuspešniji matematičari osnovci na okružnom takmičenju osvojili su 62 nagrade i pohvale dok su srednjoškolci osvojili 23 nagrade i pohvale od kojih njih sedmoro ide na državno takmičenje, rekla je Ljubica Kiselički, predsednica Komisije za matematička takmičenja dodajući da se državno takmičenje za osnovce održava 11. maja odnosno za srednjoškolce 20. aprila.

Takmičim se još od osnovne škole jer volim matematiku I fiziku. Matematiku je potrebno vežbati i gledati da se na zabavan način dođe do rešenja, kaže Jovan Tomić, učenik trećeg razreda Gimnazije koji je na okružnom takmičenju osvojio prvo mesto a sa njim mišljenje deli i Relja Dulić, učenik šestog razreda škole Sonja Marinković koji na takmičenja iz matematike ide od trećeg razreda.

David Tikvicki, učenik petog razreda OŠ Matko Vuković kaže da matematiku voli jer u je zabavna dok su jednako zanimljivi i zabavni zadaci I Todoru Ostrogoncu iz OŠ Kizur Ištvan koji je na okružnom takmičenju baš kao I David osvojio prvo mesto.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *