Vučić u Subotici: Srbija će biti mirna i stabilna država

Predsednički kandidat i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, poručio je danas u Subotici da su mir i stabilnost Srbije, pored dovođenja novih investitora, izgradnje infrastrukture, završetka kapitalnih projekata i podizanja plata i penzija, najveći prioritet u narednom periodu. Vučić je najavio brojne investicije u Subotici poput projekta rekonstrucije i izgradnje Bolnice čija je vrednost 41 milion evra, završetak zgrade Narodnog pozorišta i privođenje kraju radova na izgradnji Akva parka na Paliću.

“Sa Viktorom Orbanom zajedno smo počeli da radimo prugu Subotica – Segedin i to ćemo u najbržem i najkraćem mogućem roku da završimo, još samo da uredimo da ne bude posebnih i dugih pasoških kontrola, da ne bismo gubili vreme na granici i o tome sam razgovarao sa premijerom Orbanom. Na nivou evropske inicijative verujem da ćemo da postignemo dogovor da u najkraćem roku možemo iz tog južnog mađarskog grada da dođemo do Subotice i obrnuto. To je mnogo važno za sve ljude koji rade na jednom ili drugom mestu, ali važno je i zbog turizma, uspostavljanja naših boljih veza”, rekao je Vučić.

Podsetio je da se u našem gradu realizuje projekat izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 110 km čija je vrednost 50 miliona evra, kao i izgradnja dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bajmoku i Čantaviru i naglasio da su to suštinske stvari koje menjaju život građana i daju ogromnu vrednost svima koji žive u ovom gradu. Biće uloženo 30 miliona evra u novi stadion kapaciteta 8.000 ljudi, koji će se graditi po UEFA standardima.

“Izgradnjom ovakve infrastrukture, izgradnjom pruge Novi Sad – Subotica u dužini od 108 kilometara, a zatim i pruge Subotica – Budimpešta, Subotica će biti grad koji uživa sve blagodeti prijateljstva i najboljih odnosa sa Republikom Mađarskom. Ovo ne govorim zbog izbora, nego zbog mnogo važnijih stvari koje nas čekaju posle, a to je da gradimo našu zemlju, da nastavimo da dovodimo investitore, gradimo infrastrukturu, ali pre svega moramo da čuvamo mir i stabilnost Srbije. Kada znate da su vam deca sigurna i da niko neće da ih šalje niukakve ratove, kada znate da će da imaju mir, posao, natprosečne plate i penzije”,  istakao je Vučić. Govoreći o odnosima sa našim severnim susedom napomenuo je da je Mađarska uvek i u svakom trenutku pružala podršku Srbiji i da se pokazala kao pravi prijatelj u nevolji.

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih mađara izjavio je da je ponosan na to kakva je  Srbija danas i što u momentu podrške Aleksandru Vučiću kao predsedničkom kandidatu može da se obrati na svom maternjem jeziku. Pastor se zahvalio svima iz Saveza vojvođanskih mađara koji su došli da pokažu da stoje iza, kako je rekao “dobre stvari”, što pokazuje da su saborci da se od Srbije napravi bolja država nego što je ona danas.

“Srbija je danas jača država nego što je bila. Ja bih mogao da govorim o mnogim investicijama i radnim mestima koje su realizovane u proteklom periodu, ali neću, ja ću govoriti o nečemu što je mnogo bitnije, a to je stabilnost. Ono što smo mi uspeli uraditi je jedna politička stabilnost, preobražaj Srbije u jednu uglednu zemlju na koju se obraća pažnja i koja uživa poštovanje. Mislim da je to najbitnije, a sve drugo su posledice koje izviru iz toga. Misim da je podrška SVM-a na predstojećim predsedničkim izborima za nas i obaveza i čast. Obaveza, jer je to način na koji možemo da vratimo gest koji smo uživali, a čast je zbog toga što možemo biti saborci u svemu onome što predstoji, a predstoji velika bitka, jer smo u složenim vremenima, a samo onaj ko je iskusan i vodi računa o suverenitetu i interesu Srbije jeste predsednik koji je za nas jedino prihvatljiv”, naglasio je Ištvan Pastor i dodao da je za SVM od izuzetnog značaja dalji napredak mađarsko – srpskih odnosa, jer su to putevi stvaranja novog standarda između većine i manjina u Srbiji i u tom smislu je uloga u tome daleko veća. Pastor je pozvao sve Mađare da na predstojećim predsedničkim izborima pruže podršku predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću.

Član predsedništva Srpske napredne stranke Igor Mirović istakao je da se Srbija, uz zajedničku volju i veliki trud svih razvijala i da se razvija kao nikada do sada u poslednjih 30-40 godina. “Aleksandar Vučić predvodi Srbiju koja ima čime da se pohvali i koja će se tek hvaliti svojim uspesima. Dela govore i zato želimo da se izborimo za nove uspehe i nove pobede, za zajedništvo Srba, Mađara i svih drugih širom naše zemlje, jer će on znati da mu naša snaga  uliva sigurnost i mir sa kojima će se u naše ime nositi sa nedaćama i pomoću kojih će nas voditi u veće i značajnije uspehe u odnosu na one koje smo do sada postigli”, rekao je Mirović.