U Muzičkoj školi u subotu će se održati izložba instrumenata

U Muzičkoj školi u subotu, 28. maja od 09 do 12 časova održaće se manifestacija Otvorena vrata, u okviru koje će u Koncertnoj sali biti postavljena izložba instrumenata, koja je namenjena učenicima prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole, koji žele da upišu osnovnu muzičku školu.

“Tokom izložbe biće prisutni nastavnici koji predaju instrumente, a roditelji će moći dobiti sve informacije o trajanju školovanja, predmetima, časovima i uopšte radu u našoj obrazovnoj ustanovi. Svako dete će imati priliku da se upozna sa instrumentom, oproba u sviranju, a na kraju i da odabere onaj za koji želi da se školuje”, kaže direktorica Dragana Nikolić.

U sredu, 01. juna od 09 do 12 časova i posle podne u terminu od 16 do 19 časova, održaće se prijemni ispit za upis u niže razrede Muzičke škole. Deca koja dolaze, treba da nauče jednu pesmicu koju će morati otpevati, a nastavnici će zadavati određene zadatke u cilju provere sluha, osećaja za ritam, sposobnosti i talenta. “Praksa je pokazala da sva deca prolaze prijemni i ona koja imaju više, ali i ona koja imaju manje sluha. Suština je u tome da li ima slobodnih mesta na određenom instrumentu. Prošle godine se jako puno dece upisalo, nije sigurno da će sva deca dobiti željeni instrument. Već znamo da skoro uopšte slobodnih mesta neće biti na klaviru, gitari, udaraljkama, dok će na onima poput violine, violončela, kontrabasa, tamburice, klarineta, saksofona i drugih biti”, napominje Nikolić.

Sve potrebne informacije o upisu u osnovnu muzičku školu, zainteresovani mogu dobiti na sajtu Muzičke škole, Facebook i Instagram profilu na društvenim mrežama, kao i putem telefona na broj 525 – 672.