Tajna veza slatkiša i bajki koju niste ni slutili – sponzorisani sadržaj

Da li ste ikada razmišljali o vezi između dve čarobne stvari – slatkiša i bajki?

 I dok se na prvi pogled možda čini da nemaju mnogo zajedničkog, ako dublje zaronite u svet mašte i dečje radosti otkrićete da ove dve čarobne komponente često idu zajedno.

  • Bajke su prepune čudesnih svetova, junaka i avantura.
  • Slatkiši su sa svojim ukusima,  šarenilom  i svojom čudesnom moći da svakome nabace osmeh na lice, često prigodan izbor da se stvori magična atmosfera.

U ovom tekstu otkrićemo vam tu posebnu vezu između slatkiša i bajki. Zapravo, ne jednu nego nekoliko njih.

Magični svet bajki i njihova privlačnost

Bajke su vrata koja nas vode u maštovite svetove, gde sve postaje moguće. Ovi pričama oblikovani svetovi, prepuni junaka, vila, zmajeva i čarobnih šuma, često postaju prva stanica u svetu maštovite igre za decu. U njima, mašta postaje stvarnost, a svaki preokret delo je nekog čuda.

Bajke podstiču dečju maštovitost. One razvijaju sposobnost da se zamisle novi svetovi i avanture – neki dostižni, a neki ne.

Ali da li znate da su slatkiši često neodvojiv deo mnogih bajki? Naravno, imaju svoju simboliku koja je nekad znatno dublja od čistog uživanja u njihovim ukusima.

Priemera radi , u bajci „Ivica i Marica“, braća Grim su nas upoznali s dvoje hrabre dece koja su naišla na kuću od čokolade i keksa u šumi. Ova bajka nije samo priča o opasnostima i avanturama, već i o slatkom iskušenju .

U „Alisi u zemlji čuda“ kolačići koje Alisa jede su zapravo simboli velikih promena.

Sve  u svemu, slatkiši i bajke  neraskidivo su povezani  i imaju moć da zajedno stvore nezaboravne trenutke i čaroliju.

Ali to nije jedina veza koja ih spaja…

 Kako slatkiši mogu poboljšati doživljaj čitanja bajki?

Slatkiši imaju moć da poboljšaju doživljaj čitanja bajki na mnogo načina.

Na primer, deca ih mogu koristiti dok čitaju nekaju bajku i tako uživati duplo.  Za one kojima čitanje nije najomiljenija aktivnost, slatkiš može biti nagrada za pročitano poglavlje, slikovnicu, bajku ili celu knjigu.

Kada čitanje postane aktivnost povezana sa slatkišima, knjige postaju još privlačnije.

Slatkiši ne samo da čine čitanje bajki slađim, već i podstiču decu da se zaljube u svet maštovitih priča.

To se može primeniti i praktično.

Maštovite gumene bombome koje se mogu naći u mnogo oblika i boja,  mogu da inspirišu decu (i odrasle) da osmisle bajke u kojima su glavni junaci gumeni medvedići, delfini , pingvini i slično. Ponekad i pakovanja u kojima su slatkiši mogu da inspirišu na stvaranje priče. Neke bajke, ma koliko da su nestvarne, pokušavaju da nam se ušunjaju u stvarnost. Na primer, neka čudovišta u stvarnosti mogu biti slatka. Vidite,  iako se čine kao jednostavan dodatak, slatkiši i bajke  mogu da igraju ključnu ulogu u odrastanju . Dok neki dečaci maštaju da postaju superheroji, devojčice običmo sanjanju o tome da budu neke princeze. No, snovi mogu da budu raznoliki i maštoviti baš kao i slatkiši.

I upravo zato bajke i slatkiši mogu biti idealan spoj za poklon za decu.

Ideje za poklone koji kombinuju elemente bajki i slatkiše

Kada razmišljate poklonima za decu, često je najvažnije izabrati poklon koji će im doneti radost i uneti malo magije u njihove živote.

Knjige sa bajkama to mogu da učine sa lakoćom. Dodate tome i kutiju punu bajkovitih, nesvakidašnjih slatkiša i napravili ste pun pogodak.

Inspiracija iz bajki i slatkiši mogu zajedno stvoriti posebne poklone koji će zasigurno osvojiti srca. Zato su ove kombinacije idealan poklon za decu, bilo je u pitanju neki dar za dečake ili su u pitanju pokloni za devojčice.

Bajke često donose inspiraciju za tematske poklone koji se temelje na omiljenim pričama. Na primer, za devojčicu koja obožava „Pepeljugu“, možete osmisliti poklon u vidu staklene cipelice i naravno, čarobnih slatkiša koji se nalaze u njoj. Ili, ako je „Mala sirena“ njen omiljeni junak, možete joj pokloniti nešto sa temom okeana, uključujući slatkiše u obliku školjki i morskih zvezda, delfina i plavih bomona koje asociraju na more i slično.

Ovakvi pokloni ne samo da će oduševiti decu, već  i pružiti ime nezaboravno iskustvo koje će dugo prepričavati.

Slatkiši iz bajke

U stvarnom svetu, čarobna atmosfera bajki često se prenosi kroz ukusne i šarene slatkiše. Malo šta ima tu moć da običnu svakodnevicu tako oboji  i razvedri , kao što to mogu slatkiši.

Bajkoviti slatkiši često postaju omiljeni delovi dečjih proslava, rođendanskih zabava i drugih posebnih trenutaka. I ne morate da čekate neke posebne trenutke da zaronite u svet šarenila, slatke radosti i najraznovrsnijh poslastica. Dovoljno je da posetite univerzum slatkiša i da se momentalno osetite kao u bajci.

Kako? Gde?

Potražite Candy universe na vama najbližoj lokaciji ili online.

Uverićete se sami : Candy universe slatkiši su stvarni – ali su bukvalno bajkoviti.

Magični trenuci, obogaćeni slatkišima i bajkama  ostavljaju dubok utisak na decu. Oni se osećaju kao deo čarobnog sveta u kom je sve moguće što im daje samopouzdanje i hrabrost da sanjaju velike snove. Priznaćete, bez velikih snova nema ni velikih uspeha u životu. Ovi trenuci tako, od naizgled običnih, postaju dragocene uspomene koje će ih pratiti kroz ceo život.

Slatkiši i bajke zajedno prenose poruku da svaki trenutak može biti poseban i da magija može biti deo svakodnevnog života. Ovakvi trenuci podstiču da verujemo  u čaroliju i da se radujemo svakom novom danu sa entuzijazmom i maštovitošću i da hrlimo ka svojim snovima.

Zato, kada sledeći put tražite poklon za decu, razmislite o čarobnoj kombinaciji slatkiša i bajki.  To će doneti ne samo radost danas, već možda  i inspiraciju za budućnost.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *