Spartak predstavio prvo pojačanje pred novu sezonu

Fudbalski klub Spartak počeo je pripreme po sasvim novom modelu za razliku od ranijih godina.Takođe akcenat je dat i na dovođenju bitnih pojačanja u tkz.rupama u timu . Prvo pojačanje je Marko Obradović koji igra na poziciji centralnog napadača , igrač koji je svoju karijeru gradio u inostranstvu i sa takvim iskustvom će biti jedan od glavnih šrafova u timu . U klub je došao na poziv trenera Slavka Petrovića sa kojim je već sarađivao dve I po godine u Bijeljini . Ugovor je potpisan na godinu dana. Nov igrač je I Dimitrije  Tabaković , dolazi iz FK Brodarac I igra na poziciji  ofanzivnog veznog. Ugovor je potpisan na pet godina.

Šef struke Slavko Petrović izneo je detalje vezane za pripreme – Igrači su nažalost imali kratak odmor. Po završetku sezone nakon samo osam dana igrači su se ponovo okupili zbog početka priprema koje će trajati nepunih šest nedelja. Cilj nam je da se popravimo na fičkom nivou, da ekipa može odrešene cikluse da igra na višem tempu. Svaki dan ćemo trenirati 2 puta dnevno,. U subotu 11. juna odigraćemo prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša Radničkog iz Sombora. Pripreme nastavljamo 14. juna na Zlatiboru kada bi već trtebalo da imamo okosnicu novog tima. Tamo ćemo nastaviti sa treninzima 2 puta dnevno a zakazali smo i tri pripremne utakmice. Prvo 20. juna protiv šampiona Crne Gore, FK Sutjeska iz Nikšića, zatim 25. juna protiv Mladosti i još ostaje da zakažemo poslednju proveru. Nakon povratka, dve nedelje pred početak ćemo malo osvežiti ekipu kako bi što spremnije dočekali novu takmičarsku sezonu.  

Spisak igrača koji su napustili Spartak :Nemanja Mihajlović ,Stefan Milošević , Nemanja Nikolić , Filip Tomašković, Andrija Rajović , Lazar Tufegdžić prešao u CSKA Sofija ( 500.000 eura ) ,Ognjen Mažić , Andrija Milić ,Milan Jezdimirović .