Radionica “Istorija za decu” u SKC “Sveti Sava”

U Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava” u subotu, 26. marta počinje sa radom radionica “Istorija za decu”, koje će se održavati jednom nedeljno u dve starosne grupe u trajanju od 60 minuta. 

Zadaci nastave „Istorije za decu“ su da učenici, uočavajući uzročno-posledične veze, razumeju istorijske procese i tokove, ulogu istaknutih ličnosti koje su odredile razvoj ljudskog društva i da poznaju nacionalnu i opštu istoriju (političku, ekonomsku, društvenu, kulturnu), kao i istoriju susednih naroda i država i njihovu međusobnu povezanost.

Program je podeljen na četiri celine, praistorija i stari vek, srednji vek, novi vek i savremeno doba. “Polaznici i učesnici na projektu su decauzrasta od 8 do 17 godina podeljeni u grupe radi kvalitetnijeg rada na radionicama, posete obrazovnim i kulturnim institucijama grada i izrade zajedničkog proizvoda u formi izložbi, predstava i filmova”, navode u ovoj kulturnoj instituciji.

Radionice su besplatne za sve i trajaće do sredine decembra, a zainteresovani mogu da se prijave putem telefona na broj 024/601833 ili preko FB stranice SKC-a, popunjavanjem upitnika.