Projekat “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse”

Danas je predstavljen program “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse” koji je pokrenuo UNICEF u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz stručnu podršku i partnerstvo NAPOR-a i Gi Group-om, kako bi se mladima pružila podrška u povezivanju sa potencijalnim poslodavcima.

Marko Rakić, službenik za razvoj mladih i adolescenata Unicefa u Srbiji, rekao je da je program pokrenut 05. novembra prošle godine, a organizovanjem ovakvih događaja privrednici imaju priliku da se upoznaju sa njegovim sadržajem i prednostima. Ideja programa je da do kraja 2022. godine, 2.000 mladih u 500 kompanija širom zemlje dobije priliku da obavi dvomesečnu plaćenu radnu praksu.

“Za razliku od drugih programa radne prakse, cilj je da u okviru ovog obezbedimo veće angažovanje poslodavaca, u smislu da će oni imati pristup bazi mladih koji su izrazili svoju želju da rade. Mladi se prijavljuju putem platforme “Biramuspeh.com” na kojoj dobijaju određene informacije i treba da popune formulare koji postaju vidljivi poslodavcima, koji kada urade prijavu sa svoje strane, imaju pristup bazi sada već više od 1.000 mladih koji su izrazili želju da nešto rade i to bih istakao kao najveći benefit. Ako gledamo šta su obaveze poslodavaca, obavezni su da obezbede mentora, osobu koja će pratiti rad i napredak mlade osobe, da osiguraju šta će ta mlada osoba raditi da ne bismo došli u situaciju da radi nešto drugo u odnosu na ono što je predviđeno ugovorom, koji će regulisati radnu praksu i treća važna stvar, poslodavci će biti u obavezi da te mlade osobe plaćaju u neto iznosu od 20.000 dinara u periodu od dva meseca, a to je period koji je predviđen za sprovođenje radne prakse za koji smo procenili na osnovu istraživanja koje smo radili među mladima, da je to najoptimalniji period da mlada osoba prepozna sebe u kompaniji ali i da predstavnici kompanije shvate da li je ta osoba baš ona koja treba tu da ostane”, objašnjava Rakić.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, od ukupnog broja nezaposlenih lica, mladi do 30 godina čine 20 odsto, istakla je Tijana Keleta načelnik Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranju karijere NSZ filijala Subotica. Upravo te mlade osobe spadaju kategoriju teže zapošljivih lica. “Oni su informatički pismeni i lako upijaju nova znanja i veštine, nego je problem radno iskustvo i zbog toga je služba ušla u ovaj projekat, gde će kroz radne prakse ta lica moći brže da se zaposle. Poslodavci uvek traže osobe sa iskustvom, ali je problem ta tranzicija između kraja školovanja i zaposlenja”, napominje Keleta.

Jedna od kompanija koja je prisustvovala predstavljanju programa je i “Infostud grupa”, kojoj su, kako kaže Anja Balažević iz HR sektora, u zavisnosti od pozicije zanimljivi različiti kandidati i sa i bez iskustva. “Svakako dosta radimo sa studentima, sa mladima bez iskustva i trudimo se da ih na različite načine privučemo. To su stipendije, honorarne pozicije, praksa i neka studentska takmičenja, gde se trudimo da ih upoznamo, da se prikažemo kao zanimljiv poslodavac za njih i svakako postanemo mesto gde će oni u jednom momentu praviti prve karijerne korake, tako da mladi iako nemaju iskustvo, donose novu i svežu energiju i nove ideje, inicijative koje nam pomažu da se i mi osvežimo i dobijemo neku novu perspektivu. Iz tog razloga nam zapošljavanje mladih bez iskustva stvarno znači”, istakla je Anja Balažević.

Na predstavljanju programa prezentovani su sadržaj i metodologija i ostvareni rezultati radne prakse iz ugla poslodavca, kao i platforma “Biram uspeh” koja je pokrenuta kako bi mladima obezbedila lakši pristup tržištu rada kroz edukaciju.