Potpisan koalicioni sporazum opozicionih stranaka o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Bačkoj Topoli

U utorak je u Bačkoj Topoli potpisan Koalicioni sporazum opozicionih stranaka o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u opštini Bačka Topola koji su predviđeni za 2. jun. Koaliciona lista se zove BAČKA TOPOLA PREKOSUTRA – TOPOLYA HOLNAPUTÁN.

Sporazum su potpisali Mladen Đurić u ime Demokratske stranka (DS), dr Peter Červenak u ime Zeleno-levog fronta (ZLF), Aleksandar Karabasil u ime Narodnog pokreta Srbije (NPS), Prof. dr Gordana Dozet (redovni profesor) u ime Stranke slobode i pravde (SSP), Andrea Besedeš-Nađ u ime Pokreta slobodnih građana (PSG) i Tivadar Borbelj u ime Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM-VMDK). Pored njih na izbornoj listi se nalaze i članovi Neformalne grupe građana „Za Martinu – Martináért“.

Za nosioca liste je izabran građanski aktivista Aleksandar Bajić kao nestranačka ličnost, koji je takođe član Neformalne grupe građana „Za Martinu – Martináért“.

Potpisnici koalicionog sporazuma su istakli da očekuju da ostvare dobar rezultat na predstojećim izborima a zuzvrat će pomoći sugrađanima spremnošću da se razgovara o bilo kojoj temi jer za njih nema zabranjenih tema kao što je, kako kažu, važilo za članove prethodnog saziva Skupštine opštine.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *