Pokrenuta akcija – Humanost za nove školske pobede

Crveni krst Subotica i ove godine poziva sugrađane da im se pridruže u akciji prikupljanja đačkog pribora pod nazivom „Humanost za zove školske pobede”, za decu korisnike Narodne kuhinje školskog uzrasta.

Subotičani mogu pomoći tako što će prilikom kupovine školskog pribora za svoju decu, u knjižarama “FOR A4”, “STIL B”, “MAPA 5” , “PAPIRUS” I “LIBRA”, kupiti nešto i za mališane koji se hrane preko Narodne kuhinje i to ostaviti u naznačenu kutiju koja se nalazi u knjižari. Sve od školskog pribora je dobrodošlo: sveske raznih formata, olovke, gumice, zarezači, bojice, flomasteri, lenjiri, školske torbe i druge potrepštine za učenike.

“Akcija je tokom svih ovih godina naišla na dobar odziv kod naših sugrađana, pa su tako deca nižih razreda opremljena školskim priborom mogla mirno krenuti u novu školsku godinu. Za učenike prvih razreda obezbeđivane su i školske torbe pored pribora. Prošle godine je 42 dece od 1. do 3. razreda na ovaj način obezbeđeno školskim priborom.” – kažu iz gradske organizacije Crvenog krsta.

Broj dece u nižim razredima osnovnih škola, a koji su na Narodnoj kuhinji je oko 100, na teritoriji Grada Subotica.